Korona virus je problem sa kojim se bori celi svet već dve godine i nikako se ne nazire kraj ovoj pandemiji Virus SARS CoV2 koji izaziva bolest je jako virtuelntan što se vidi po njegovom rapidnom širenju po celoj kugli zemaljskog i jako je teško sprečiti širenje ovog respiratornog virusa.

Tako se ovaj virus toliko proširio da je evoluirao u više sojeva od kojih su najnoviji trenutno delta i omikron sojevi. Opsnije je delta soj, dok je omikron virtuelntniji i čini se da evolucija virusa ide prema tome da on postane što manje opasan po ljudska pluća i organzam jer je klinička slika kod omikrona bolja.

Ali, ako se ovaj virus bude nastavio ovako razvijati, onda ćemo mžda vremenom steći kolektivni imunitet i imati daleko manje problema sa ovim donedavno ubojitim virusom. I dalje se preporučuje da se nastavimo vakcinisati i nositi maske, prati ruke i držati obaveznu distancu jer to govore stručnjaci i pokazalo se efikasnim. Dejan Čubrilo je stručnjak je odlučio da podeli neke tajne vezane za omikron soj korona virusa. On tvrdi da treba što manje jesti dve namirnie, šećer i crveno mso. Omikron se za razliku od svojih predaka najviše zadržava na bronhijama a ne ide direktno u pluća.

Također, doktor tvrdi da ove namirnice pomažu da ovom virusu da ode dalje u pluća i napravi totalni haos. Dodao je i da je jako važno da se vakcinišemo i da verujemo zvaničnim izvorima. Vakcine ne mogu da spreče da se zarazite ali i sigurno spreavaju da umrete u većnini slučajeva ili se ozbiljnije razbolite.

Preporučeno