Pred nama je najpovoljniji astrološki tranzit u 2023. godini, ovaj tranzit pomoći će svakom horoskopskom znaku u napredovanju u 2023. godini, točnije četvorici koja se godinama muči čekajući da ostvari svoje snove. Jednostavno, kako nam polako dolazi i novi mjesec, evidentno je i to da svi žarko iščekuju šta će se to desiti njihovom horoskopskom znaku. 

Jupiter je 16. svibnja ušao u sektor neba povezan s Bikom, u tom će sektoru biti do 25. svibnja 2024. Ova kozmička konjunkcija se zadnji put dogodila 2011. i 2012., to je bilo u razdoblju kolektivne i individualne sreće i obilja – kolektivno i osobno. Jupiter je važan planet u astrologiji. Slično rimskom božanstvu Jupiteru, Jupiter je rimski ekvivalent grčkog boga Zeusa, i to je tako od vjeki vjekova. Izvorno poznat kao bog ‘nebeske grmljavine’, Jupiter je s vremenom postao ‘kralj svih bogova’, koji je imao posljednju riječ kad god nije bilo konsenzusa s drugim bogovima. Jednostavno, od svih planeta, on se uvijek prvi pita za sve. 

Jupiter se u astrologiji smatra “kozmičkim ekspanderom” i on je planet koji promiče “zaštitu, obilje i povećano učenje”. Nasuprot Saturnu, koji se skuplja i daje oštre lekcije, Jupiterov utjecaj je razigran jer mu je svrha pojačati sve što dotakne. Jupiterova povezanost s planetom povezana je s pozitivnošću i urođenom radošću života, ali ozbiljna strana planeta je težnja za dubljim značenjem. Jupiter je planet koji potiče vjeru kada vam nedostaje vjere, jer vas definitivno tjera da budete što je više moguće, i da dajete neki svoj maksimum. Na društvenoj razini, Jupiter predstavlja filozofiju, religiju, duhovnost, putovanja u daleke zemlje i znanje. Na osobnoj razini (unutar vaše natalne karte), Jupiter predstavlja vaš pogled na svijet, vaše duhovne sklonosti i način na koji se privlače sreća i bogatstvo. Od svih horoskopskih znakova, Bik se najčešće povezuje s novcem, financijama i materijalnim stvarima, i on jednostavno nikako ne ide bez tog segmenta. Očekuje se da će Jupiter, smješten u ovom znaku, imati pozitivan utjecaj na financijski sektor u narednoj godini.

Osobito u proljeće 2024., Jupiterova konjunkcija s Uranom, koji je također u Biku, događat će se svakih 12 godina, što bi moglo dovesti do povećanja prihoda, procvata tržišta nekretnina za kupce i velikih dobitaka. U prijevodu – naći ćete se na pravom mjestu u pravo vrijeme, a tri sretna znaka koja će biti posebna do 25. svibnja 2024. su: Bik, Lav i Vodenjak.

Preporučeno