Mi se za danas malo bavimo sa velikim trgovačkim lancima, kojih danas ima defiitivno na svakom ćošku. Naime, manje prodavnice i marketi su definitivno skroz propali, jer veliki trgovački lanci su ih progurali sa svojim ponudma, koje su itekako povoljne, a u vreme današnje krize, definitivno se gleda na svaki utrošeni dinar ili evro cent. 

Na našim područjima imamo razne trgovačke centre poput Lidla, Robota, Maksija, Binga i mnogih drugih. Svi su oni otoprilike na isti kalup, i vako od njih uvek ima cenu dana, kako i opcije kupiš dva dobiješ tri i slično. MEđutim, sve su to uglavnom proizvodi koji su pred istek roka trajanja, i ako ih nemate nameru odmah iskoristiti odmah, bolje je i da ih ne kupujete. 

Također, ako tome dodamo i to, da je kvalitet pojedinih namirnica i vi’še nego upitan, onda je ponekad bolje otići i u obični market, te obaviti minimalnui, ali kvalitetnu kupovinu. Kao što i  sami možete da vidite, mi danas govorimo o Lidlu, koj je na ovim područjima prisutan u poslednjih 120 godina, ajoš ga nema samo u Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori. Da i oni znaju da kuiksaju, pkazuje i informacija iz VElike Britanije, gde su pojedini proizvodi jutros povučeni sa rafa ovog trgovačkoga centra. 

Naime, njihovi riblji štapići, žitarice, štapići, krekeri, špinat, jaja i čokolada, sa njigovim potpiusima su povučeni iz prodaje, jer je istekao rok trajanja. Sve u svemu, ne mora značiti da je i u našim Lidl prodavnicama takva situacija, ali je bolje ne rizikovati, nego se rešiti ovih artikala. 

Preporučeno