Porađanje je još uvijek jedno od dešavanja u našem organizmu koje nauka još uvijek ne može u potpunosti da objasni i još uvijek se mogu desiti mnoge komplikacije za koje doktori jednostavno ne mogu znati. Trudnoća traje 40 sedmica, ili oko 280 dana ukoliko računamo od dana poslije posljednje menstruacije. Sam porođaj jedan je veoma napet trenutak i za doktore ali i za majke, mnogo je tenzija u sobi a i najmanje greške mogu imati katastrofalne rezulatate, a danas vam donosimo jednu grešku koja po sreću i roditelja i djeteta nije imala nikakve posljedice po bebu.

Naime kada se 21-godišnja pacijentica po imenu Amber našla u bolnici da bi se porodila, ona se nalazila tek u 30 sedmici trudnoće. Trudovi su joj trajali već nekoliko sati dok je došla u bolnicu a zbog prijevremene trudnoće procedura jeste da se dijete porodi carskim rezom jer je to mnogo sigurniji način za bebu. Liječnici su postupili po proceduri ali kada su obavili carski rez nešto veoma čudno ih je dočekalo.

Kada su liječnici otvorili njen stomak nisu našli bebu unutra. Nakon čitave dvije minute beba je zaplakala ispod plahte koja se nalazila između njenih nogu. Kako su liječnici objasnili Amber ovo je veoma rijedak slučaj koji se do tada u njihovoj bolnici nije nikada desio, a to je da je u trenutku kada su doktori krenuli da izvrše carski red, beba već bila u porođajnom kanalu.

Dok su doktori završili carski rez beba je već napustila majčin stomak, a na svu sreću beba je bila zdrava iako je rođena već u 30 sedmici, čak 10 sedmica ranije nego što je trebala. Amber je tužila bolnicu zbog ogromnog ožiljka na njenom stomaku koji je potpuno nepotrebno napravljen, sa obzirom da je beba porođena na sasvim prirodan način.

Preporučeno
Loading..