U nastavku današnjega članka jedna tema, koja je povezana sa svjetskom ekonomijom, koja udara pa čak i na one najjače. niko nije ostao imun na krizu koja se dešava oko nas, tako da se i velike kompanije odlučuju na otpuštanja, ali i na zatvaranja pojedinih poslovnica i ispostava. Prema pisanju njemačkih medija, isplata za naredna tri mjeseca isplaćena je za 450 radnika.  Proizvođač kozmetičkih proizvoda sa sjedištem u Njemačkoj, specijaliziran za dezodoranse, šampone i kreme za sunčanje, bio je prisiljen proglasiti bankrot.

Iz Njemačke su stigle još loše vijesti koje pokazuju da su renomirani modni lanci postali žrtve globalne financijske krize. Nažalost, ova će vijest negativno utjecati ne samo na radnike, već i na kupce, a većina konzumenata sa ovih prostora, ostaće uskraćena za neke jako bitne produkte. Odluka je imala značajan utjecaj na popularni brend koji je nekoliko godina u Srbiji proizvodio proizvode za njegu tijela. Između ostalog, brend je proizvodio i proizvode za njegu Sebamed.

Trend proglašavanja bankrota velikih tvrtki u Njemačkoj se ne jenjava. Nedavno je jedan njemački proizvođač kozmetike bio prisiljen pokrenuti stečajni postupak. Tvrtka ima niz globalno priznatih brendova ljepote. Rudolf Dankwardt GmbH sa sjedištem u Norderstedtu jednostavno više nije mogao izdržati svoje financijske probleme. Prema izvješćima njemačkih medija, tvrtka je podnijela zahtjev za stečaj krajem travnja, tako da je ta odluka sada i konačna. Dankwardt je proizvođač širokog spektra proizvoda za osobnu njegu kao što su šamponi, dezodoransi i kreme za sunčanje. Proizvode te proizvode za privatne robne marke i za razne robne marke. Također, zaslužni su za proizvodnju proizvoda za njegu renomiranog brenda Sebamed.

U prethodnoj godini Sebapharma je stekla određenu imovinu Dankwardta kako bi zajamčila buduću proizvodnju robe Sebamed u Njemačkoj, ali i za bližnji dio Evrope. Kretanje procesa proizvodnje robe Sebamed ostaje neizvjesno, ali postoje garancije da neće biti prekida u proizvodnji. Začetak novog strateškog smjera označio je početak nove ere. Ova kozmetička tvrtka nedavno je kreirala robu za Beiersdorf grupu, matičnu tvrtku Nivee. Međutim, Beiersdorf je promijenio fokus postavljanjem novog proizvodnog pogona u Leipzigu. Kao rezultat stečajnog postupka, Dankwardt trenutno traži nove investitore za svoje dvije tvrtke u Norderstedtu i Libtenu. Novinske kuće u Njemačkoj javljaju da je 450 zaposlenika dobilo zajamčenu plaću za naredna tri mjeseca. Fenix ​​Magazin navodi da unatoč financijskim izazovima Dankwardt ima mnoštvo naloga, što stečajni upravitelj smatra povoljnom situacijom.

Preporučeno