Mi se sa današnjom pričom selimo u 80 godine, i Jugoslovensku pop rok scenu, koja je bila definitino najajča u o vreme. I danas kada se pogleda muzička industrija, jednostavno se ne mogu pronaći tako dobre pesme i albumi, koji su rađeni u kontinuitetu. Mi tako danas pišemo o Zani Nimani, koja je imala samo jedan album, ali koji je porušio sve rekorde slušanosti, ali i prodaje. 

Naime, Zana je imala ludu sreću, pošto joj se odmah “desio” hit a to je pesma koju apsolutno svi znaju, a zove se “Dodirni mi kolena”. Nju je napisala Marina Tucaković, a bend od Zane Nimani je potrajao tek nekih 5 godina, da bi se onda ona otcepila, te krenula sa solo karijerom. Zana bend je nastao sada već davne 1980 godine, a 85 su se razišli, a ona radi solo pesme, a jedna od boljih je “Jabuke i vino; koje je uradila u kooperaciji sa Željkom Bebekom.

Njeno lice su u to vreme definitivno svi obožavali i voleli, a ona je jednom prilikom rekla i sledeće:”„Imam 22 godine. Pušim, šta da radim. Ne pijem, ne drogiram se, to mi je jedini porok. Volim Slađanu Milošević. Mislim da je ona prva rok pevačica u Jugoslaviji, ostale ne priznajem. Nije mi buduća rođaka, nemoj da mi brata stavljate u nezgodnu situaciju“, rekla je popularna Zana, te 1983 godine. 

Njen poslednji album se zvao „Noćas pjevam samo tebi“, a nakon toga 1993 gdine,s eli u Kanadu sa suprugom, gde živi i dan danas. Ona danas radi u firmi koja se bavi menadžmentom, dok je suprug zaposlen u železnici.

Preporučeno