Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo bavimo sa najvećim porokom, koji je legalan u celom svetu, a to su svakako cigarete. Iako se zna koliko su zapravo štetne i otrovne po naše telo i zdravlje, opet imamo jak oveliki procenat ljudi koji ih zapravo konzumira. Ono što je najgore od svega, 90% slučajeva tumora na plućima nastaje upravo od nikotina, a osoba koja konzumira duvan oseti se na 10 metara. 

Iz tog razloga u poslednjih par godina imamo cigarete koje se rade sa aromom, cigarete sa raznim uljima, kao i električne cigarete. Međutim, svejedno, taj miris i aroma se znaju uvući duboko u odeću, ali i nameštaj te u celi životni prostor. Mi vam danas donosimo i par trikova koji će vam pomoći da uništite celu aromu od nikotina koji vam se uvukao u životni prostor. 

Prvi na listi je svakako soda bikarbona, koja je veliki neprijatelj duvana i duvanskih proizvoda. Sve što trebate da uradite, jeste da u jednu posudu uspete soda bikarbonu te je ostavite u prostoriji gde se konzumiraju cigarete. Drugi način jeste da je poprskate po tepihu i nakon toga ga samo usisate bez problema.

Drugi trik je povezan sa vinskim sirćetom, koji se smatra za jednog od najvećih neutralizatora duvanskog dima u zatvorenom prostoru. Sve što treba da uradite jste da pomešate malo sirćeta sa toplom vodom, utopite krpu unutra i sa time prebrišite sve površine u vašem stanu. I na kraju, sa citrusnim mirisima ćete se rešiti duvana, jednostavno ogulite narandžu i poređajte kore po celom stanu. 

 

Preporučeno