Jedna od pevačica koja je bila popularna još u vreme bivše Jugoslavije i koja je oduzimala dah svojim izgledom i lepotom je Snežana Babić koja je nastupala pod umetničkim imenom Sneki i tako je svi pamte. Njena karijera je bila na samom vrhuncu devedesetih godina kada su njene pesme stalno bile na vrhu top listi a muškarci su bili ludi za njom, više zbog njene pojave nego zbog glasa.

Ona je najpoznatija po pesmama Takni me, takni i Caki, Cale koje se i danas dans slušaju. Snežana je rođena u Pančevu pre 53 godine i tako je provela svoje detinjstvo i završila osnovnu i osnovnu muzičku školu. Srednju školu je nastavila da pohađa u Beogradu gde se njena porodica preselila kada je snežana imala 12 godina.

Sneki je uvek bila umetnička duša a pored pevanje se bavila i glumom i celo vreme školovanje je bila član dramske sekcije sa kojom je igrala u preko 300 predstava, a kada je došla u tinejdžerske godie odlučila je da se posveti pevanju i muzici a glumu je zanemarila. U toj njenoj odluci joj je pomogao i njen otac a ona smatra da nije pogrešila. Kada je u pitanju njena karijera igleda je Sneki završila sa nastupima i zadnji put smo je mogli gledati u emisiji Tvoje lice zvuči poznato, pre nekih seda godina.

I danas dan za Sneki mnogi kažu a i dalje ima nalepše noge na estradi. Popularna pevačica je otkrila za emdije koliko joj prijaju takvi komplimenti. “Ja nisam osoba koja je narcisoidna, ali ako bih vam rekla da mi ne prija ne bih vam rekla istinu. Ali, znate, komplimenti prijaju, ali ne treba komplimenti da vas ponesu. Ja sam danas ovde dobila mnogo komplimenata od svojih kolega, ali morate biti prizemni, morate tu energiju da iskoristite za neku pozitivu i da budete još bolji” rekla je Sneki.

Preporučeno