Vjerujemo da većini nas se desilo da žmirimo na jedno oko, ali ipak pojedemo čokoladicu kojoj je prekjučer istekao rok trajanja ili smo ugrabili da još danas možemo da popijemo jogurt na kojem stoji da mu rok ističe danas.

Vrlo rijetko će ko da kupi proizvode kojima je rok upotrebe već istekao, a naračito da ih plati samo duplo manje. Međutim, ipak ima trgovaca koji koriste nemaštinju, pa robu koju treba da odavno da stave na popust, a onda da je rashoduju, bez pardona prodaju i to sa istaknutim natpisom “roba sa isteklim rokom od 50 posto popusta. ” Nečuveno! Ponižavanje srpskog kupca od nule do ovog nivoa! Uhapsite ovu bagru! Ma, neka nosi svojoj djeci ovo!”, samo su neki od komentara koje su povodm ove teme dali korisnicima društvenih mreža.

Sada je Marica Pavlović javilao kako u prodavnici pokvareni prozvodi idu kao alva. Međutim, ono što nalaže zdrav razum regulisano je i zakonom, pa zakon o bezbjednosti hrane za prodaju pokvarene hrane predviđa kazne od 300.000 do 3 miliona dinara, što ovom vlasnku radnje je očigledni ne predstavlja neki veliki problem.

Oglasi se ćerka Marice, pa je rekal kako je Marica sama odlučila da proizvode koji su na akciji kupi, i da je niko nije tjerao da to kupuje. “Trgovci bi trebalo da imaju posebne gondole na kojima se izlažu artikli kojima rok uskoro ističe.”, ovako stoji u Zakonu o trgovini, dok se za robu sa isteklim rokom stoji da se ta roba nikako ne prodajje. Kako smo saznali od inspekcije, oni najviše puta znaju zateči limenke piva na kojima je istekao rok trajanja i to u restoranima i kafićima.

Preporučeno