Činjenica je su trgovački centri sve popularniji, kako oni nude mnogo radnih mjesta za ljude različitih struka. Uvijek tu ima mjesta za nekoga bez struke, ali to isto znači da kada su u pitanju uslovi rada, plaće i neki standardi, da su poprilično svi nezadovoljni. Upravo iz tog razloga se i većina građana uglavnom buni, barem oni koji su redovni kupci u ovakvim centrima, te koji su upoznati s tim kako se ophodi prema ljudima koji rade u trgovačkim centrima.

Bez ikakve sumnje je da je jedan od najpoznatijih trgovačkih lanaca u našoj regiji Lidl, koji je po mišljenju mnogih ujedno i jedan od najpristupačnijih na našem području. Ipak, u posljednje vrijeme, sve više građana Hrvatske pokušava da privuče pažnju medija i javnosti, kako bi se skrenula pažnja na to pod kakvim uvjetima rade inače radnici u trgovačkim lancima.

Naime, radnicima se iznad glave postaljaju kamere koje su tu kako bi se mjerila brzina kojom očitaju artikle. Zog tog pritiska, na kraju kupci ostaju nezadovoljni, jer im se pola proizvoda uništi dok ih bacaju u vrećice kako bi i oni što prije napustili kasu. Sve je to rezultovalo u nezadovoljstvu među kupcima, što je postalo i više nego očito u posljednje vrijeme.

Rado bismo čuli šta vi mislite o svemu ovome, da li se slažete sa mišljenjem ove gospođe ili ste pak imali nešto drugačije iskustvo kada je Lidl u pitanju?

Preporučeno
Loading..