Već danima svi u našem regionu pričaju o stravičnim snimcima brutalnog vršnjačkog nasilja koje je zabilježeno na kameri, a koje se dešavalo u dvorištu srednje škole u Barajevu. Na tom videu koji je pojavio na internetu vidi se, ali i čuje kako se djevojčice iživljavaju nad svojom vršnjakinjom, te kako je šamaraju dok ona nemoćno stoji. U blizini su stojala i druga djeca, koja na to nisu ni reagovala.

U javnosti ne postoji cijeli snimak, pa tako većina ni ne zna da je poslije ovog napada, djevojčica bila oborena na pod, a zatim su je nasilnice šutirale u stomak. Navodno je žrtva na kraju i završila u bolnici. Ono što prenose brojni mediji, jeste da je ova djevojčica navodno siromašna i da živi u teškim uslovima, a zbog toga i trpi ponižavanje u svojoj školi. Nema oca, a njena majka osim  nje ima još jednog sina koji ima zdravstvenih problema.

Kako god, što se tiče ove škole, direktoru Srednje škole Barajevo Dobrivoju Jeliću prijeti smjena s tog mjesta poslije vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u dvorištu ove škole, a o kojem direktor nije obavijestio nadležne organe čak dva dana, barem ne prije nego je snimak dospio do medija.

Roditelji jedne od nasilnica čak i krive direktora srednje škole zbog toga što nije reagovao, a sada su se pojavila četiri snimka nasilja nad ovom djevojčicom, te nisu svi uopšte ni snimljeni u školskom dvorištu, nego i van njega. Koje je vaše mišljenje o ovoj cijeloj situaciji? Pišite nam u komentarima ispod.

Preporučeno
Loading..