Ovih dana su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije prelaza Gradina imali pune ruke posla. Naime, zaplijenili su tonu i 480 kilograma marihuane, koja se nalazila u hrani za životinje u motornom vozilu koje je nosio osumnjičeni D.P. (44) koji je bio uvjeren da će se izvući sa ovom prevarom, te da će roba da ostane netaknuta. Ipak, nije imao sreće, pa je tako „pao“ sa ogromnom količinom robe koju je ilegalno prodavao.

Osumnjičenom je već određen pritvor do 48 sati, a nakon toga će biti proveden u javno tužilaštvo Pirot sa kaznenom prijavom. Bez ikakve sumnje je da ga čeka dugo i mučno suđenje koje će mu doći glave. Kako god, ovih dana su region potresle i slične vijesti koje dolaze iz grada Miljaca, koji se nalazi blizu granice sa Albanijom. Policija u ovom mjestu zaplijenila oko 51 kilograma marihuane, a osoba koja je uspjela da pobjegne na teritoriju Albanije je nosila torbu na leđima u kojoj se nalazila droga.

Ipak, dok je osoba bježala, riješila se torbe, koju su kasnije pripadnici policije pronašli. Zaista je zabrinjavajuće to što ovakve vijesti postaju naša svakodnevnica sa kojom se susrećemo iz dana u dan. Osim krijumčarenja ilegalne robe, ilegalno se transportiraju i životinje, ali i ljudi.

Ostaje da vidimo koliko dugo će potrajati ovakvo haotično stanje na graničnim prelazima. Rado bismo čuli i vaše mišljenje o ovoj temi koja se bez imalo sumnje tiče cijelog regiona, kako je situacija svugdje manje više ista. Da li se slažete s nama?

Preporučeno
Loading..