Mi se u nastavku našeg današnjeg članka malo dotićemo domaćih, ali malo starijih glumaca koji su obeležili prethodnih 30 godina Na one koji mislimo su svakako oni koji su ostvarili internacvionalnu karijeru, a poslednji koji se otisnuo put Holivuda jeste i Nikola Đuričko, koji je dobio ulogu rukog pilota u hit seriji Strendžer tings. 

Međutim, godinama pre, tamo je završila i MIra Furlan  popularna srpska glumica, koja se početkom rata na Balanu otisnula put Holivuida, a odmah je dobila i ulogu u hit seriji Lost. Ona se proslavila po tome kada se u doba komunizmna, kad aje to bilo strogo zabranjeno, skidala pred TV kamerama, a njene golišave snimke iz nekih domaćih filmova dans su postale kultne. 

Kao što i sami možete da vidite mi danas govorimo o legendarnom Rade Šerbedžiji, koji se također početkom 90 godina prošloga veka otisnuoi u Holivud, te je odmah imao sreće da ga izabere Tom Kruz za hit serijal filmova Mišn Imposible. Logično je da je zbog načina glume, ali i samog akcenta glumio rusa, a osim toga je glumio u još nekoliko holivudskih klasika. Kao što to obično i biva kao i u slučaju Nikole Tesle, Hrvatio i srbi se otimaju čije je on gore list. 

Naravno da to njemu ništa ne znači, a zna se da je ropđen u jednom manjem hrvatskom selu, ali je razočarao i jedne i druge, kada je rekao da je jednom bo u Gruziji, te da se svakqi drugi čovek u toj zemlji preziva upravo Šerbedžija. Tako za sebe zna reći da je gruzijac. 

Preporučeno