Pred nama je dug kišni period, a nakon toga će na naša vrata da pokuca i zima, pa mislimo da je krajnje vrijeme da počnete da razmišljate i o svom imunitetu, te šta biste mogli da uradite za sebe i za svoje dobro ove zime. U našem današnjem članku vam donosimo jedan koristan recept, za koji će vam biti potrebna samo dva sastojka, a koji će pak uspjeti da vam pomogne oko gubitka kilograma, uklanjanja toksina iz organizma i brojnih drugih problema sa kojima se svakodnevno mučimo.

Inače ovaj recept je izuzetno bogat kalcijem i kalijem, koji će u svakom slučaju da ojačaju vaše srce i vaše krvne sudove. Mnogi ga koriste kako bi u značajnoj mjeri poboljšali i strukturu svoje kože, kao i svoje kose. Ono što vam je potrebno za pripremu jeste dvadeset kodama suhim smokvi, te maslinovo ulje. Prva stvar koju treba da uradite jeste da smokve isiječete na pola, te da ih ubacite u teglu.

Nakon toga dodajte maslinovo ulje, kako biste prekrili sve smokve i kako bi na vrhu ostalo oko jedan centimetar ulja. Tegla treba da stoji u vašem frižideru narednih četrdeset dana.

Nakon toga, sasvim dovoljno će biti da svakog dana jedete po polovinu smokve pet do deset minuta prije doručka. Nakon što jedete smokvu, uzmite i jednu kašiku ulja iz ove tegle, a budite sigurni da ćete kasnije sami sebi da budete zahvani kad prvi rezultati počnu da se pokazuju. Da li ste vi dosad probali ovaj recept ili niste čuli za njega dosad?

Preporučeno
Loading..