Internet je danas veoma dobro mjesto za ubijanje viška vremena a sa tim dolaze i razne igrice koje možemo naći na internetu, pogotovo one na našim omiljenim društvenim mrežama kao što je Facebook gdje se možemo takmičiti sa našim prijateljima. Najpopularnije su upravo one koje zahtijevaju logičko razmišljanje i koje nam omogućavaju da se intelektualno sukobimo sa našim protivnicima a da prilikom toga nam bude i zabavno.

Jedna od najpopularnijih igri jeste upravo igra Asocijacija. Svi ste kada tada igrali ili vidjeli nekoga da igra asocijacija a cilj igre jeste da što prije od ponuđenih riječi pogodite traženi pojam. Riječ asocijacija potiče od grčke riječi associatio, što znači povezivanje. Nekima je ovo najdraža igra dok je onima koji ne vladaju toliko vokabularom i opštim znanjem veoma teško nekada pogoditi koja je tražena riječ.

Ovo je jedna od najboljih igara za testiranje vašeg opšteg znanja, ona testira vaš vokabular, vašu mogućnost da povezujete pojmove koji bi vam na prvu mogli izgledati potpuno nepovezano, ali uz to i svo znanje koje posjedujete iz stvarnog života.

Danas vam u prilogu donosimo jednu asocijaciju da se i vi okušate u njenom rješavanju. Ono što je za nju specifično jeste da čak 90% ljudi koji su se okušali u rješvanju nje nisu mogli pronaći pravo rješenje, tako da bi onda trebala biti dobar izazov i za one koji nisu nikad igrali asocijacija, ali i za one koji su takoreći “veterani” u ovoj igri. U prilogu pogledajte kako izgledaju vaše asocijacije, a rješenja nam pišite u komentarima.

Preporučeno
Loading..