Od velikog značaja za zdravlje vas i vaših ukućana je u svakom slučaju da vodite računa o higijeni u vašoj kući, ali prije svega o čistoći vašeg toaleta. Ova prostorija je možda čak i najuvjerljiviji dio ove cijele priče, kako nije ništa novo da se kuća poznaje po kupatilu. Ipak, svi smo se mi u više navrata uvjerili u to da je izuzetno teško očistiti sve te naslage prljavštine u samoj WC školjci, a u našem današnjem članku vam donosimo neke trikove koji bi vam zaista mogli da budu od koristi.

Naime, ako ste primjetili da imate prljavštinu ispod okvira šolje, onda uzmite ubrus koji čete namočiti u ocat, a potom ga staviti u te preljeve. Ostavite tako da odstoji nekoliko sati, a nakon toga ćete se uvjeriti da će mrlje da nestanu kao da je riječ o šali. Ipak, ako vam je potrebno nešto da biste kupatilu vratili svjež miris, onda će vam ovaj recept biti od koristi.

Potrebni sastojci su vam jedna do dvije kašike octa, sedam do osam šoljica sode bikarbone, zatim dvije kašike limunovog soka, 15 do 20 kapi esencijalnog ulja po želji, te jedna kašika 3% vodikovog peroksida.

Pomiješajte soda bikarbonu sa limunovim sokom u metalnoj staklenci, a onda u drugoj pomiješajte vodikov peroksid i ocat, te neka to odstoji nekih pet minuta. Nakon toga sve zajedno pomiješajte, dodajte ulje i napravite kuglice da se osuše na papiru za pečenje, nekih tri do četiri sata. Nakon toga čuvajte ih u staklenoj posudi i po potrebi ubacite u svoju školjku.

Preporučeno
Loading..