Kada je u pitanju stresna situacija to se odvija na fizičkoj i psihičkom planu. Stres ima ulogu da nas zapravo održi u životu, a naš nervi sistem na stres reaguje rekacijom bori se ili bježi, odnosno pojačava lučenje adrenalina i pripremom cijelog tijela za akciju, borbu i savladanje nastalih opasnost i prepreka.

Ali, kada problem naste jeste to što naš nervi sistem u stresnim okolnostima uvijek reaguje dkao da je pitanje života i smrti i u prvi mah ne razlikuje emocionalnu od stvarne ugroženosti. Tako da naprimjer, kada imamo konflit sa nekim na poslu, u porodci ili kada imamo neke profleme sa novem, naš orgaizam reaguje kao da je neposrednu ugrožen, te je potpuno jasno da učestale reackije ovog tipa slabe naše sveukupne snage i prije ili kasnije dovode do njihovog sloma izazvajući psihičke smetnje, anksioznost i druga slična oboljenja.

Osim psihoterapije, bavljena sportom ili nekim drugim hobijem poput joge i meditacije, stres možete regulisati i unošenjem zdravih namirnica i u vidu napitka. Danas donosimo recept za ovaj napitak. Topla voda sa kombinacijom limuna i đumbira je odlučan način da podstaknete varenje, ali i te kako može da pomogne kad je u pitanju stres.

Đumbir je bogat antioksidansom gingerolom i on pomaže kod otklanjanja štetnih materija koje je proizvodi naše tijelo kada smo jako zabrinuti, te je ovaj korijen na taj način umanjuje psihološki efekt stresa. Kako biste napravili ovaj napital potreban je korijen đumbira, pa izrendaje Prelijte sa pola litra ključale vode i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga procijedite i dodajte krišku limuna.

Preporučeno