Podjela između Petra Strugara i njegove druge odabranice Olje, majke njegovog drugog djeteta Ive, nije bila nimalo korisna. Dramski umjetnik nije se mogao nositi s propašću još jedne ljubavne veze, iako se mnogima činilo da ima uravnotežen emotivni profil i oštećeno srce. Za njega se zna da nije imao skoro nikako sreće u ljubavi, a svakako da javnost najviše pamti njegov brodolom sa Milicom Todorović, koji je potrajao tek nekih godinu dana. 

Mjesecima nakon rastave nije skidao osmijeh s lica, no istina je bila sasvim drugačija i toliko duboka da ni najbliži prijatelji i članovi obitelji Crnogorca nisu mogli shvatiti što mu se događa. Dojam da rascjep osobnosti Petra Strugara i ljepotice, s kojom je proveo dvije godine, nije ostavio trajni trag na umjetniku je ponajprije stoga što se posvetio svojoj umjetnosti koja, kada je ispred kamera ili na pozornici su osmijeh i ples svakodnevnica. Vidi se da je sretan kada je sa sinovima i, naravno, kolegama iz Narodnog kazališta, Petar gotovo nikad ne izlazi sam iz matičnog kazališta. On obično prvi dolazi i zadnji odlazi, s događajem ili bez njega, i svi oni koji ga znaju, kažu da je itekako posvećen svome poslu. 

Osim toga, Petar je tek primljen u Narodno kazalište za stalno, nastoji ostaviti što veći dojam i pokazati da je predan i vrijedan. Ondje puno vremena posvećuje novim predstavama, iako iza sebe ima već dva-tri iznimna projekta. Petar se postupno penje na glumačkoj ljestvici, zbog čega ga kolege iznimno cijene, a popularan je i izvan kazališnih pozornica. Vidljivo je da ga najviše voli rođendanska proslava zaposlenika u kazališnom bifeu. Kolači, pjesma, zagrljaji i poljupci izmjenjivali su se između Kaline Kovačević i njezinih birača. Bojan Stefanović. Jovana Stojiljković, ali i Nataše Ninković koja je razgovarala sa svojom mladom djelatnicom. Osmijeh nije silazio s Peterova lica, a ovaj je detalj nedvojbeno pomogao glumcu da pobjegne od emotivnog pada.

Preporučeno