U današnjem članku glavnu vijest nosi politika, pa tako da ćemo se samo njoj posvetiti. Radi se o tome da su šefovi država i vlada Evropske Unije, koji su tražili uvođenje sankcija Bjelorusije kako bi kaznili predsjednika nama prijateljske države, Aleksandra Lukašenka. Tako se na njihov zahtjev oglasio predsjednik SRS.a Vojislav Šešelj koji je bio prilično oštar na jeziku pa je rekao svoj stav koji je vezan za to.

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić je rekla da je Srbija nije dobila zvaničan prijedlog da se pridruži sankcijama, pa je zbog toga bespredmentno govorila o tome, to da će Srbija odlučivati u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije, ali i državni interes. Dok sa druge strane Srpska radikalna stranka smatra da nije potrebno o tome da se govori, da je potrebno odmah nedvosmisleno iznijeti stav da Srbija nikada neće da uvede sankcije bratskoj Bjelorusiji, da je to sprski državni i nacionalni interes.

Šešelj upozorava da se ne smiju ponoviti događaji iz 2012. gdoine kada je srbija uvela sankcije Bjelorusije, tako da zanemari činjenicu da je Bjelorusija prijateljska zemlja koja nije priznala lažnu državu Kosova i koja Srbiju nikada nije uvodila sankcije, a dok je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko jedini strani državnik koji je posjetio Srbiju u decebru 1999. godine.

Zbog toga srbija ne smije da izneveri takvog prijatelja, a ovo je sve Vojislav Šešelj sve iznio u cjelosti. Šta vi mislite o ovome što je Šešelj iznio svoje mišljenje, da li se slažete sa time da je Bjelorusija pravi prijatelj države? Pišite nam.

Preporučeno