Prošlo je već šest godina otkako nas je napustio legendarni pevač narodne muzike, Sinan Sakić, ali njegove pesme i dalje žive među nama. Njegovo muzičko nasleđe ostaje neizbrisivo, oblikujući mnoge generacije i ostavljajući dubok trag u srcima ljubitelja narodne muzike širom regiona.

 

  • Sinanova osebujna emocija i zadivljujući ton njegova glasa učinili su ga lako prepoznatljivim, budući da njegove izvedbe imaju izvanrednu sposobnost da duboko dirnu publiku na prvo slušanje.

    Više od četiri desetljeća bio je u bračnoj zajednici sa Sabinom Sakić, ženom koja je nedavno njihovu duboku ljubav i divljenje podijelila s novinarima. Iz duboke povezanosti Sabina i Sinan na svijet su poželjeli dvoje djece, Alena Sakića i Đulkicu Sakić. Osim toga, pjevačica je iz prethodnih brakova imala dva sina Rašida i Medu Sakić.Suradnja sa Stefanom Đurićem Rastom dovela je Alena Sakića do vrhunca popularnosti, no u dobi od šest godina doživio je značajne opekline zbog kojih je njegov otac potražio liječenje u Indiji; Nažalost, ožiljci na licu od incidenta i danas su vidljivi.

    Sakić je 1996. godine krenuo na nastupno putovanje u Indiju, potaknut Alenovim teškim ozljedama. Od tog trenutka nadalje, često bi posjećivali zemlju. Tijekom tih posjeta susreli su Sai Babu, cijenjenu duhovnu osobu, i često su nalazili smještaj u njegovom hramu. Meditativne prakse kojima su se bavili donijele su osjećaj opuštenosti i smirenosti, a Sai Baba se pokazao kao ogroman izvor podrške Alenu čak iu tim ranim danima.


Privlačnost indijske kulture očarala je Sinana, potaknuvši ga da prije nekoliko godina kupi kuću u jednom od njenih gradova. No, obitelj Sakić je 2017. godine donijela odluku da nekretninu proda. Zanimljivo, njihova kći studirala je menadžment u Indiji i živjela je upravo u toj kući. Sabina i Sinan često su putovali u Indiju, vođeni željom da budu blizu svoje kćeri i divljenjem indijskom načinu života.Protiv saveta roditelja, vođena ljubavlju, donela je odluku da napusti tu zemlju i vrati se u Srbiju. Sakići su zbog teškoća održavanja, čestih putovanja, narušenog zdravlja i starosti bili prisiljeni prodati svoju kuću.

Poznata je reputacija Đulkice Sakić po oštrim izjavama, a posebno je jaka bila njezina duboka veza s ocem. Napeta dinamika među Sinanovom djecom duboko je utjecala na nju, a kad se suočila s problemima koji uključuju Rashida, njezinog problematičnog pokojnog brata, otvoreno je podijelila uznemirujuće zamršenosti njihovog obiteljskog odnosa.

 

Rašid Sakić, zvani Ćelo i sin pokojnog pjevača Sinana Sakića, tragično je preminuo u 45. godini dok je služio trogodišnju kaznu zatvora zbog razbojništva u Sremskoj Mitrovici.Sin pokojne pjevačice imao je povijest problema i često se nalazio u sukobu s policijom, što je rezultiralo nalogom za njegovo uhićenje. U Loznici ga je prije tri godine policija privela zbog obijesne vožnje, zbog čega je zbog neraspisane tjeralice odmah zatvoren.

Prethodno je više puta privođen, a posljednji se dogodio u siječnju 2019. Tom prilikom on i njegov poznanik Milan C. (36) osumnjičeni su da su napali i opljačkali V. M. (34), krojača koji se nalazi u srcu Loznice. . Nakon uhićenja prvotno je određen u pritvor, ali je kasnije prebačen u kućni pritvor uz korištenje nanonogice. Na kraju je dobio kaznu od sedam mjeseci zatočeništva u svom domu.

Protiv jedne osobe trenutno se vodi kazneni postupak zbog navodnog počinjenja razbojništva, konkretno zbog sumnje na krađu iz krojačke radnje. Čini se da su nakon što su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli u obližnji kafić gdje su naručili piće. Upravo u tom kafiću su ih pripadnici reda i priveli, kako je u tom periodu javio doušnik Kurira.

 

Prema njegovom iskazu, Sakiću je nakon izricanja presude zabranjeno napuštanje prebivališta u kojem boravi bez odobrenja suda u Loznici.U opsežnom dosjeu, dosije Rašida Sakića otkriva razne kriminalne prijestupe, uključujućposjedovanje i trgovinu drogom, pljačke, nasilničke radnje i ubojstvo Dragoljuba Despotovića Drajine. Uz to, Đulkica je ranije optuživala Rašida da je silovatelj i upozoravala na njegovu potencijalnu prijetnju društvu.

Imperativ je da se zakonodavstvo u vezi sa silovanjem i silovateljima na našem mjestu odmah revidira, budući da je sigurnost moje djece bila ugrožena dulje vrijeme. Moj brat, Rashid, višestruki je prijestupnik kada je u pitanju silovanje, sa sedam ili osam incidenata, možda čak i više. Šokantno, nikada se nije suočio s odgovarajućim posljedicama za svoje postupke, kao da se zakon na njega ne odnosi.

Postoje brojni dokazi, uključujući policijska izvješća, koji ga jasno identificiraju kao silovatelja. Njegov utjecaj seže do te mjere da mi je zabranjen ulazak u Srbiju zbog istinskog straha što bi mi mogao učiniti. Osobno sam svjedočio dokumentima koji podupiru ovu tvrdnju. Ne mogu riskirati sigurnost svoje obitelji i djece izlažući ih bilo kakvom obliku opasnosti.

Našao sam se u situaciji da sam morao posuditi novac uz kamatu. Bila je to samo privremena mjera dok ne stanem na noge i pobrinuo sam se da sve odmah vratim. Sinan i ja smo bili u braku preko 40 godina. Međutim, za to vrijeme, Rashid, njegova djevojka, imala je tajne sastanke s namjerom da mi oduzme sve. Medu, koji je bio nazočan ovim razgovorima, obavijestio je njegov brat. Čak su razgovarali o nezamislivom činu spaljivanja naše kuće.

Nisam mogao a da ne osjetim da bi Sinan bio duboko razočaran kada bi saznao za ovu izdaju. Unatoč njegovom oporučnom upozorenju da će me prokleti ako to učinim, ipak sam odlučio dati mu stan kao što sam obećao. Ipak, nije to bilo zbog straha. Ne bojim ga se; Bojim se samo Boga. Da je došao da se obračuna sa mnom, ja bih se obračunao s njim na kapiji, jer nema zla koje on nije učinio. Sabina je, ispunjena ljubavlju i poštovanjem, sagradila za Sinana izuzetan mezar kakav nije viđen na ovim prostorima. Ljudi iz cijelog svijeta dolaze posjetiti njegovo vječno počivalište, a iznos koji je morala izdvojiti za njegovu izgradnju bio je oko 20.000 eura.

Preporučeno