Na današnji dan pre 45 godina, jedna od najvećih zvezda tog vremena, Silvana Armenulović, tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći. Tadaje njena smrt pogodila celu Jugoslaviju, a nakon njene smrti su ostale njene pesme da žive umesto nje. Silvana je poginula u saobraćanoj nesreći na autoputu Beograd Niš dok se vraćala sa nastupa iz Aleksandrovca.

U ovoj užasnoj nesreći život su izgubili i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević. Pevačica je rođena u Doboju 18. maja 1939. godine kao Zilha Bajraktarević, a svoje umetničko ime je dobila po jednoj italijanskoj glumiici na koju je ličila ” Moje pravo ime je Zilha, što znači rajski cvijet, a još u Doboju, prijateljice i drugarice posle prikazivanja filma “Gorki pirinač”, više u šali, počeli su da me zovu Silvana pošto su navodno našli neku sličnost sa glumicom Silvanom Mangano”, ispričala je Silvana jednom prilikom.

Silvana je bila udata za Radmila Armenulovića sa kojim je dobila i ćerku Gordanu, a ona je u nekim svojim intervjuima naglašavala da ju je veoma pogađala neistina koja se pisala o njoj i što se njen privatni život tada povlačio po tadašnjim medijima. ‘‘Tu nije bilo ni 10% istine” – rekla je tada Silvana i dodala: ” Važno je pisati o profesiji, zašto čačkati po privatnom životu i tražiti nešto što stvarno malo koga interesuje” zaključila je. Nije ni slutila da u vremenima koja dolaze da će se karijera mnogih pevača graditi po skandalima, a ne na hitovima i pesmama.

Ona je iste te godine, Silvana je izgovorila reči koje lede krv u žilama. Silvana kao da je bila predosetila neku zlu kob, pa je tečetiri godine pre svoje smrti izavila kako se mnogo plaši budućnosti i da strepi da li će je uopšte i biti: ” Veliki sam pesimista. Bojim se života, budućnosti, onog što će sutra biti. Strepim da li će ga uopšte biti” ispričala je u jednom interviju.

Preporučeno