Kada su u pitanju videozapisi o čišćenju na društvenim mrežama Tik Tok, Tviter i Instagram se spominje omekšivač kao jedno od sredstava s više mogućih namena, od sredstva za difuzore za osvežavanje prostora, pa sve do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha. Ako ste mislili da se omekšivač za veš može da koristi smao za mekšu i mirišljavu odeću, zaljubljenici u čišćenja na društvenim mržaam stalno pokazuju da to nije baš tako i oni otkrivaju neke nove svrhe.

 

 

 

Tako je jedna popularna britanska influenserka Mrs. Hinch pokazal je svojim brojnim fanovima kako ona sa omekšivačem pere i kuhinjski sudoper, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Ona sudoper prvo zatvori i u ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača pa ravno iz kuhala za vodu doda vruću vodu. ” Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine” rekla je Mrs. Hinch. Također, jedna je žena na Tik Toku pokazala kako pršnjave radijatore pere sa sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem. “Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše”, podelila je ona.

Zatim je jedna korisnica Clean Queen pokazala na Tik Toku svoj vrlo jednostavni trik kako s omekšivačem sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata. ” Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se opet brzo skupi prašina”, rekla je ona.

Također, mnoge žene na društvenim mrežama pokazale su kako nakon što WC školkjku dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode. Ali, ako je omekšivač dobar za radijatore, zašto ne bi bio dobar za vrata. Uzmite malo tople vode, omekšivačem i sunđerom samo prebrišite a vrata će biti kao nova. Također, jedna korisnica je pod nadimko Nic, podelila kako u difuzor sa trskom dodaj omekšivač i vodu, a onda se vrati već korišćene štapiće trske. Ostatak pročitajte ovde. 

Preporučeno