Zbog situacija sa korona virusom u cijeloj srbiji je finansijsko stanje jako loše, pa je zbog toga država odlučila da u 3 rate isplati svoje građane. Tako će sutra biti isplata posljednje rate, gdje će svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća za svakog prijavljenog radika da dobije oko 15.450 dinara. Pa će se sa ovom isplatom da završi treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima.

Na ovo pravo na pomoć ima nešto više od milion i po radnika, iako je broj prijavljenih firmi za ovu pomoć bio jako manji, gdje je bilo oko 1,2 miliona u prosjeku mjesečno. Također, ova je isplata je ujedno pokrila zarade i za mart, april mjesec i maj, a sve firme će ukupno po svakom radniku dobiti nešto više od 46 hiljada dinara, odnosno to dođe tri puta po 15,450, a to na kraju dođe kao polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Ovako izgleda kalendar isplata i prijava za ostalu državnu pomoć: 15. juni – kraj prijave za za 3.000 dinara za vakcinisane, druga polovina juna – uplata 3.000 dinara za vakcinisane. Septembar – penzioneri dobijaju dodatnih 50 eura, Novembar – isplata drugih 30 eura za sve kategorije građana. Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 eura u maju, i 3.000 dinara za vakcinisane, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 eura.

Tako da sljedeća isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 eura, i penzioneri će također u novembru dobiti po 30 eura i tako će doći do ukupne cifre od 110, a u novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako će doći ukupne cifre od 120 eura.

Preporučeno