Srđan i Dijana Đoković su definitivno jedni od najpozantijih roditelja u celoj regiji, koji su stvorili najboljeg vetskog tenisera Novak Đokovića. Sve je krenulo kao što i sami znate još početkom 90 godina prošloga veka, kada je velika ekonomska kriza, kao i sankcije koje su namtenute Srbiji, napravile da njihov put pravljenja Novaka proi teniserom, itekako bio jako težak. 

Prodali su restoran na Zlatiboru, a kada ni to više nije bilo dovoljno za njegov razvoj, Srđan je krenuo da moli, od teniskog saveza Srbije, preko Bobe Živojinovića, i definitivno niko nije imao razumevanja za njega. Na kraju se odlučio za očajnički potez, pozajmio je novac od zelenaša da bi Novaka poslao u kamp Nikole Pilića. 

Međutim, Novak ih nije izneverio, postao je uspešan, a taj su novac jako brzo vratili, te se danas njegova imperija procenjuje na skoro 300 miliona dolara. Dijana se tako pojavila u emissji pod nazivom “Dok anđeli spavaju”, te je progovorila o Novakovom rođenju, a tog 22 maja 1987 godine , znala je da je Novak njen, jer se drao kao magare. Srđan joj nikada nije oprostio, što se nije rodio kao Bik, a evo šta Dijana kaže na tu temu: “Zašto nije Bik, nego je prešao u Blizance, ali šta ja da radim kad dete neće napolje, bio je baš tvrdoglav. Bilo mu je lepo u maminom stomaku, pa smo morali da izazovemo porođaj.

Kada se konačno rodio, bio je velika beba, imao je četiri kilograma i 250 grama, mogao me je ubiti zamalo. On je mene „pojeo“ iznutra. 40 dana nisam mogla da dođem sebi i da vratim organe na mesto. Skoro da nisam mogla da dišem posle porođaja, u stomaku sam imala rupu. Ali, Bogu hvala, sve je bilo kako treba.” rekla je Dijana Đoković.

Preporučeno