Jako puno puta smo do sada mogli čuti onu staru narodnu poslovicu, da ono što jedu doktori, svi mi treba da jedemo. Međutim, to je jedna urbana legenda, jer 90% njih jede što i mi, ali opet imamo slučajeve kada su oni jako zdravi, i kada dožive duboku starost. Verujemo kako ste do sada jako puno put ačitali savete koja je to hrana zdrava i ispravna. 

Mi vam tako danas donosimo istraživanje Alo.rs, koje su oni napravili u saradnji sa jednim srpskim doktorom, koji je posetiocima njihovog portala odao tajnu, koje su to namirnice koje on konzumira skoro svaki dan. Prva namirnica koju voli da jede jeste pasulj, što je jedno veliko čudo, ali je on odličan po njegovim rečima za probavu jer je un vlakana. Također, pasulj pomaže da se zaštitite od pojave dijabetesa, koji je danas i više nego raširen među ljudima. Sledeći na listi je zeleni čaj, koji je pun antioksidanasa, uklanja otrove iz vašeg tela pre same jetre. Smanjuje po studijima najgoru bolest želudca ali i creva.

Nar je sledećia voćka na listi, pun je jako bitnih aminokiselina po zdravlje jedne osobe. Zeleno povrče jede skoro svaki dan, i jako je bitan za osobe koje žele da ozdrave nakon procesa samog zračenja nakon obolenja od tu*ora. Jedan obrok od zelenog povrća dnevno, ili pola šolje kuvanog, smanjuje rizik od srčanog udara za 23 procenta. Verovali ili ne, samo jedna šaka borovnica nedeljno, smanjuje šansu za dobijanjem dijabetesa za čak 23 odsto. I na kraju jaja koja su odlična za zdravlje mozga. 

Preporučeno