Da ovakvih vesti će da bude sve više i više, to j einama jaasno, jer jednostavno, maajka priroda čini svoje. Svi oni ljudi koje smo poznavali na ovaj ili onaj način, polako dolaze do kraja svoga životnoga veka, i neko umre, prirodnim, a nekao na žalost od bolesti. Kao što se u narodu kaže, najteže je kada je čovek bolestan i sam, i onda umre sam u kući.

Na žalost imamo i takvih slučajeva, i to se definitivno ne može da izbegne. Sledeća vest nam tako dolazi iz Amerike, gde je preminula Radmila Milentijević, popularna srpska profesorkaa, koja je preminula u 91 godini života u Nju Jorku. Naime, ona će da ostane upamćena po tome, što je bila najveći inicijator da se telo Mihajla Pupina ptremesti u Srbiju, konkretno u mesto Idvor gde se i rodio. Za Pupina se jako dobro zalo da je veliki Srbin bio, i da je otvorio mnogo manastira, a na njegovom grobu nema nijednog obeležja gde pokazuje da je bio pravoslavac.

“Imao je tri sestre, a mi smo pronašli potomke samo jedne, to je njen čukunuk i imamo podatke samo o njemu. Ali nećemo odustati, tražićemo i dalje. Kao veliki poštovalac njegovog lika i dela jednom godišnje obiđem grob, ali mislim da sam jedna od retkih. Veliki Pupin poprilično je zaboravljen “, dodala je Radmila u Njujorku na grobu čuvenog naučnika. 

Preporučeno