Tamara Vučić je supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a prije četiri dana je proslavila svoj jubilarni četrdeseti rođendan.

Uspješna i obrazovana mlada žena, najmlađa prva dama na svijetu, majka i uspješna poslovna žena. Poslije dugogodišnje karijere televizijskog novinara ona se opredijelila za diplomatiju i zaposlila se u Ministarstvu spljnih poslova.

Humanitarni rad je ono što je posebno ispunjava i čemu je izuzetno posvećena i upravo je njen tihi aktivizam doprinio primjetnom poboljšanju pozicije nekih od najosjetljivih kategorija u društvu.

Tamara Vučić je odrasla u Loznici, u porodici prosvjetnih radnika, u svoj rodni grad se često vraća, pogotovo kada dođu praznici. Ona tvrdi da je za Loznicu i danas vezuje dosta toga. Tamo joj žive roditelji, familija i par dugogodišnjih prijatelja. Nažalost, vrijeme joj sada ne dopušta da odlazi onoliko često koliko bi voljela, ali je njoj i suprugu rodni grad obavezna destinacija za sve velike praznike.

Kaže da je za djetinjstvo vežu najljepša sjećanja.

“Sjećam se tople atmosfere i lijepih druženja kojima, čini mi se, može da se pohvali samo manja sredina, ne znam kako je danas. Danas mi je zabavno kada gledam sve te stare fotografije. Mnogo sam voljela nakit i stalno sam se nešto kinđurila. Simpatična je i anegdota da sam u obdanište u Krupnju, gdje smo kratko vrijeme živjeli, išla samo tri dana, zbog toga što ni tada nisam mogla da spavam u popodnevnim časovima, kao što je i dan danas slučaj”,objašnjava ona u intervjuu.

Ona ističe da je odrastala uz pop rok osamdesetih i devedesetih uz starijeg brata koji je bio neka vrsta vodiča kroz muzički svijet.

Preporučeno