Odgovornost leži na svakom ko se izdaje za lekara, bez obzira da li sebe naziva “narodnim” doktorom ili ne. To podrazumeva mnogo više od prihvatanja novca, davanja lekova i završavanja posla. Ja sam uz svoje pacijente do kraja, nikada ih ne izneveravam niti ih napuštam u trenucima kada im je pomoć najpotrebnija.

  • Nikakva mi pritužba ne silazi s usana kad mi ometaju podnevni san, ometaju odmor ili kad pozorno pratim njihovu dobrobit. Isti razlog zbog kojeg sam zaradio njihovu ljubav, divljenje i podršku također je uzrok moje patnje i bit će moja trajna izdržljivost… Usred užurbane tržnice, smještene u središtu lučkog grada, stajala je cijenjena ljekarna ljekovitog bilja poznata kao “Imela.

    Asim Kljun, cijenjeni osnivač koji je sada priznat kao stručnjak za bolesti jetre, krenuo je u ovaj poduhvat u vrijeme kada upotreba biljnih lijekova nije bila tako široko prihvaćena kao što je sada. Na svoj osamnaesti rođendan, naoružan potrebnom papirologijom i suglasnostima bivše jugoslavenske vlade, svečano je otvorio svoju ustanovu. U početku, njegov primarni cilj nije bio liječiti druge. Umjesto toga, jednostavno je udovoljavao skromnim zahtjevima svog malog broja gostiju, opskrbljujući ih kutijama čaja od grožđa ili vrećicama sušenog nevena i gaveza.

Kako je vrijeme prolazilo, počeo je primjećivati ​​obrazac: određeni pojedinci vraćali bi se po još jednu šalicu čaja, naizgled nezadovoljni učincima prethodnog. Međutim, imao je duboko razumijevanje moći biljnih lijekova. Naposljetku, njegova majka, Ćamka, uspješno je liječila brojne osobe oboljele od žutice, ciroze i hepatitisa. Zanimljivo je da joj je tijekom Drugog svjetskog rata, unatoč ograničenoj naobrazbi, uprava bolnice u Užicu ponudila da postane liječnica isključivo radi njezinog boravka u bolnici, gdje je mogla pripremati svoje jedinstvene čajne mješavine i sprječavati širenje od žutice.

Unatoč strepnji od preuzimanja položaja njegovatelja i težine odgovornosti za nečiju dobrobit, Asim je priznao ovu realnost. Ipak, upuštajući se u razgovore s kupcima u svojoj skromnoj ljekarni, postao je duboko uvjeren u važnost pridržavanja recepata i poslušnog pridržavanja uputa. Ovaj ga je susret potaknuo od prosječnog prodavača čaja do značajnog pojedinca unutar zajednice. Sa sve većom sigurnošću, počeo je davati upute i sugestije u vezi s odgovarajućim asortimanom i količinom čajeva.

Bez sumnje, lijek se pokazao kao nevjerojatan trijumf, dovodeći do potpunog iskorijenjivanja svih preostalih pojedinaca kojima je bila potrebna medicinska pomoć. Asimova uključenost u ovu priču završila je kada je sigurno zapečatio vrata ljekarne, oprostio se od svoje prethodne profesije i prihvatio novo putovanje kao kuhar na grandioznom brodu za krstarenje.

Ali nije prošlo dugo prije nego što se ponovno pojavilo njegovo duboko razumijevanje ljudske dobrobiti, natjeravši ga da odloži svoju kutlaču i potpuno se posveti svojoj istinskoj svrsi – koristeći svoj inherentni dar da pomogne drugima u poboljšanju njihovih kognitivnih i fizičkih sposobnosti, osiguravajući tako očuvanje optimalnog blagostanja. Često se zanemaruje činjenica da je tijekom svog šestog desetljeća života uspio održati besprijekorno zdravlje, nikada se nije razbolio, čak ni u slučaju napadaja gripe.

Koristite li se osobno vlastitim receptima za osobnu korist? Čvrsto sam uvjeren da se povoljne genetske osobine mogu prenositi generacijama. Kad god pripremam biljne infuzije za druge, uvijek popijem mali gutljaj svakog pripravka. Ovaj me ritual održava budnim i energičnim, povremeno tijekom neprekinutog razdoblja od sedam dana. Poznanici me često nazivaju ljudskim strojem. Nikada nisam trebao injekcije, nemam zdravstveno osiguranje, a zubara sam posjetio samo dva puta u cijelom svom životu. Glavobolje, gripa, pa čak i prehlada nikad me nisu mučile – nisam dirnut ni u jednom obliku bolesti.

Zahvaljujući okrepljujućim čajevima koje konzumiram, moj imunološki sustav je ojačan, čineći me otpornim na sve moguće bolesti. To mi daje osjećaj da sam osamnaestogodišnjak, blaženo nesvjestan postojanja bolesti. U jednom ste trenutku bili u središtu pozornosti medija, zaokupivši pozornost i nacionalne i međunarodne publike. Mediji su vas povezivali s cijenjenim osobama poput Pamele Anderson, Oprah Winfrey i Vladimira Putina. Ipak, što je na kraju ispalo od tih udruga? Koliko ja znam, i dalje uživaju u dobrom zdravlju i cvatu.

Da pojasnim, samo sam se šalio. Prije sam s njima komunicirao neizravno, oslanjajući se na posrednike, poslovne partnere i menadžere kojima je, nažalost, bila prioritet vlastita financijska dobit ispred potreba tržišta. Nažalost, njihovi postupci su narušili povjerenje i više se ne mogu smatrati mojim kolegama. Vrijeme je za novi početak. Može li to biti razlog moje gotovo tri godine izbivanja iz medija? Zapravo je sasvim suprotno. Dosljedno radim, iako u nešto manjem obimu.

 

 

Preporučeno