Svaki dan imamo priliku da vidimo kako je bezbjedonosna situacija u cijeloj regiji se otela kontroli, pokazuje i vijesti koje čitamo svaki dan na društvenim mrežama. Ubistva, crna hronika, silovanja, maloljetnička delikvencija je sve ono što nas svaki dan okružuje. Već nekoliko dana smo imali par jako užasnih situacija koje su definitivno potresle cijelu regiju.

Tako je jučer u Srbiji u okolini Paraćina, otac jednog dječaka koji je bio na maturi sa svojim drugarima, i stojali su svi skupa u dvorištu svoje škole, on je došao pa ga izvojio iz grupe i počeo da ga šutira nogama po cijelom tijelu pred njegovim prijateljima, koji su samo gledali i bili zaleđeni od pogleda. Odmah je reagovao direktor škole koji je sve ovo prijavio policiji, a sada njemu prijeti kazba od možda 8 godina zatvora.

Tako mi u nastavku ovog članka danas donosimo ponovno jednu vijest koja se tiče crne hronike. Svi smo mi imali velika očekivanja u novoj 2021. godini, ali smo se odmah na samom početku razočarali. Kako kažu ako ćemo suditi po početku godine, onda nam se loše piše, pa tako da svaki dan imamo priliku da čujemo neku lošu novu vijest. U Uroševcu u naselju Selo došlo do eksplozije plinske boce u jednom od restorana, gdje je povrijeđeno bilo 31 osoba koja se u tom trenutku nalazila u restoranu, a bilo je i dvoje djece.

Ovu vijest je za medije potvrdio načelnik policije. Sreća u nesreći je to da nije bilo smrtnih slučajeva, ali je stepen ozljeda kod povrijeđenih nije bio poznat mmedijima. Samo ono što je bilo poznato jeste da je 7 ljudi primljeno na bolničko liječenje u Prištini. Niko nije saznao koji je bio uzrok eksplozije plinske boce, a ovo nije prvi slučaj kada je eksplodirala plinska boca, a imali priliku prije par dana kada je u jednom objektu u centru Beograda ista eskplodirala.

Preporučeno