Mi se i danas bavimo sa jako teškim vestima, koje su iz dana u dan sve prisutnije u ssvim medijima. Naime, crna hronika je i dalje jako prisutna, a to se sve posebno odnosi na period posle vikenda, odnossno kada dođe ponedeljak. Naime, društvene mreže definitivno bukte od nasilja, crne hronike, ali i smrti raznih poznatih osoba. 

Svakakod a ej danas u gro planu dešavanje oko sahrane Kraljice Elizabete II u Engleskoj, a ceremonija je zakazana za 18 sati. Čak je i premijerka Srbije, Ana Brnabić došla na ceremoniju sa svojom pratiljom Jelenom, a ova vest je itekako odjeknula u Srbiji. Svet je podeljen oko njene smrti, jer je mnogi nisu voleli, te su je zvali modernim robovlasnikom 21 veka. 

Ako niste znali, pod velikom Britanijom je bilo još 12 koloniziranih zemalja širom sveta, odakle su Britanci crpili sva moguća dobra. Sledeća jako tužna vest nam dolazi iz sveta sporta, konkretno iz atletike, gde je preminuo Brajan Henson u 89 godini života. On je ijnače peti atletičar u kraljevskoj disciplini koji je pretrčao jednu milju za manje od jednu minutu. 

Inače, 1956 godine je na Olimpijskim igrama u MElburnu bio nadomak šampionske titule na kilometar i po. Naime, on je na zadnjih 100 metara dopustio čak četvorici da ga preteknu. Međutim, sve mu se vratilo 4 godine posle, konkretno na Evropskom prvenstvu u Švedskoj 1958 godine, kada je osvojio zlato u istoj disciplini, konkretno na 1.500 metara. Imao je i viđše nego bizaran razvod braka od Roberte basford, koja se razvela od njega za mesec dana, jer je odbijala da “konzumira brak”.

Preporučeno