Žena Heder Vendert koja ima 51 godinu i koja dolazi iz Hamiltona je izgubila supruga u maju u jednoj saobraćajnoj nesreći. Vraćao se s puta sa kolegom, koji je daleko bolje prošao od njega.

Ona je tada doživila šok uz tu vijest da joj je Stjua koji ima 54 godina poginuo i da ga više nema, za HEder je bilo nešto najgore što je ikada moglo da joj se desi. Pošto nije mogla da prihvati da ga više nema, Heder je svakog dana na gorblje ostavljajući mu cvijeće i omiljene cigarete pored spomenika. Zatim je dolazila jednom sedmično i da se nešto promijenilo.

Od kako je prošla sahrana niko osim nje nije dolazio na grob, a ipak dvije sedmice poslije pokopa, primijetil aje da svakog vikenda neko ostavlja cvijeće na njegov grob. Upitala je njegove prijatelje da li ga obilze, ali nije dobila odgovor koji je željela, počela je da razmišlja ko bi to moga da bude, jer on širu familiju nije imao. Pa je zbog toga odlučila da promijeni rutinu i ubuduće je dolazila petkom popdne ili subotom ujutru. Cijela dva mjeseca nije uspjela da uhvati tu osobu, a onda je, kada se najamnje nadala primijetila. KRenula je da opere ruke na česmi koja je bila udaljena nekih 60 metara od STjua, kada se okrenula vidjela je neku ženu od nekih 30 godina.

Ta je žena posmatrala spomenik, a ona se samo naježila, svašta joj je odmah prošlo kroz glavu, nije valjda imao ljubavnicu, ona je pomislila. Kada je prišla ženi, ona se bila sva ukočila od neprijatnosti. Nije imala pojam kako da reaguje, samo je gledala u pod, a onda je rekla da je njegova kćerka koju je dobio prije poznanstva sa njom. Ostali tekst možete da pročitate ovdje.

Preporučeno