Umijeće usađivanja lijepog ponašanja prenosi se s koljena na koljeno, kao što baka prenosi svoju mudrost svom voljenom unuku.


“Unuče, da podijelim s tobom malu poslasticu. Kad god zijevnem, instinktivno pokrijem usta rukom. Možeš li pogoditi razlog ove moje neobične navike?

Unuk će ispuniti svoju sudbinu.

Pretpostavljam kako bi spriječio mogućnost da ti proteza isklizne.

BONUS TEKST:

Lilian Kaceres naučila je tešku lekciju kada je istina o njezinoj izmišljenoj trudnoći razotkrivena, što joj je nanijelo ogromnu sramotu i nepredviđene probleme, jer laži imaju ograničenu izdržljivost.

Godine 1997., u obalnom gradu Baranqui u sjevernoj Kolumbiji, mlada tinejdžerica po imenu Lilijan našla se upletena u ljubavnu priču s Alejandrom. Sa samo 15 godina Lilijan je bila očarana Alejandrovim šarmom i dobrotom. Pružao joj je emotivnu potporu i čak financijski pomagao u njezinom obrazovanju i svakodnevnom uzdržavanju sve dok nije napunila 16 godina. Međutim, njihova nekoć savršena veza naglo se promijenila kada je Lilijan otkrila da joj je Alejandro bio nevjeran ni s kim drugim do s njezinim najbližima prijateljicu Lorenu koju mu je upoznala. Odlučna da zadrži Alejandrovu naklonost i spriječi Lorenu da uđe u dom svoje buduće svekrve, Lilijan je posegnula za krajnjom mjerom – izmislila je priču tvrdeći da posjeduje mističnu moć poznatu kao “nošenje sedmica”.

Tijekom tog razdoblja pojavila se globalna priča o ženi koja je rodila sedmorce, što je poslužilo kao katalizator za Lilianinu odluku da propagira svoju laž. Upotrijebivši mješavinu tkanine i materijala skrivenih ispod duge odjeće i jednodijelnog kupaćeg kostima, Lilijana je iskonstruirala fiktivni trbuh od 175 centimetara. Zapanjujuće, uspješno je prevarila ne samo novinare nego i medicinske djelatnike. Naposljetku, kada je njezina prijevara razotkrivena, priznala je da je njezina izmišljotina nastala kombinacijom očaja i mladenačke naivnosti, vođena željom da zadrži Alejandrovu prisutnost u svom životu.

Nakon otkrivanja istine 28. studenog 1997. Lilijana je bila izložena javnom poniženju i psihičkom kolapsu zbog kojeg je bila hospitalizirana. Tražeći utjehu i novi početak nakon što je prošla mučnu muku, preselila se u Cartagenu sa svojim ocem, žudeći za mirom koji joj je izmicao u Baranciji, gdje je trpjela osude i neprijateljstvo. Iako i dalje nosi težinu svoje prošlosti, pronašla je načina da upravlja i ponovno izgradi svoj život. Ušla je u brak, odgajala djecu i unuke, a svoje nesvakidašnje putovanje zabilježila je i u knjizi.

Lilianina pripovijest služi kao dirljiv podsjetnik da burna priroda mladosti može dovesti do impulzivnih odluka s dalekosežnim implikacijama, ali također naglašava potencijal za pojedince da ponovno izgrade svoje živote nakon značajnih pogrešnih koraka.

DODATNI TEKST:

Povezanost krvne grupe i osobina ličnosti i zdravlja tema je koja plijeni znatiželju mnogih. Krvna grupa O posebno je zadivljujuća zbog svog posebnog skupa karakteristika koje je izdvajaju od ostalih krvnih grupa.

S biološkog stajališta, osobe krvne grupe O posjeduju jedinstvenu sposobnost davanja krvi osobama svih drugih krvnih grupa. To je zbog odsutnosti antigena A ili B u njihovom krvnom sustavu, čime se eliminira rizik od napada na krv primatelja. Suprotno tome, oni s krvnom grupom O mogu primiti krv samo od osoba koje dijele istu krvnu grupu, što zahtijeva ovisnost o specifičnoj krvnoj grupi tijekom transfuzije.

U Japanu postoji fascinantan psihološki fenomen koji povezuje krvnu grupu s karakteristikama ličnosti. Pojedinci s krvnom grupom O, na primjer, često se karakteriziraju kao odgovorni, predani, organizirani i usredotočeni. Posjeduju snažne sposobnosti vodstva i pokazuju visoku razinu energije, što pridonosi njihovoj produktivnosti u različitim okolnostima.

Što se tiče zdravlja, osobe s krvnom grupom 0 pokazuju posebne sklonosti određenim medicinskim stanjima, uključujući čir na želucu, disfunkciju štitnjače i druge metaboličke probleme. Ti čimbenici mogu utjecati na njihovo opće dobro i tjelesnu težinu.

Pojednostavljeno rečeno, osobe s krvnom grupom 0 posjeduju zadivljujuću mješavinu bioloških osobina, psiholoških kvaliteta i zdravstvenih predispozicija, što ih čini fascinantnim i osebujnim predmetom istraživanja u višestrukim područjima proučavanja.

Preporučeno