Svima je uglavnom poznato da je fudbalski klub Obilić bio nešto slično ličnom projektu kojim se bavio Željko Ražnatović, svima poznatiji kao Arkan i koji je kasnije „zaslužio“ titulu zločinca najgoreg tipa. Kako god, 1998. godine je njegov klub osvojio svoju jednu jedinu titulu, i to bio je prvak SR Jugoslavije. Ono što većina ne zna jeste da je u to vrijeme izbila velika svađa između Arkana i tadašnjeg predsjednika skupštine OFK Beograd.

U to vrijeme je tu dužnost obavljao slavni glumac Ljubiša Samardžić koji je prije smrti, u jednoj emisiji otkrio da dok je Ražnatović bio na čelu FK Obilića, da je gledao jednu utakmicu za koju je bilo očigledno da je bila namještena. Sudija je svirao nepostojeće faule ispred gola, za Obilić, a u petnaestoj minuti je pao i jedini gol na toj utakmici, pa je tako Obilić i tad slavio svoju pobjedu.

Nakon toga su svi hrlili i slavili, ali Samardžić se pobunio i upitao je Ražnatovića da li on stvarno misli da se tako dobijaju utakmice. Dugo ga je gledao, priznao je glumac, a onda mu pružio ruku. Rekao mu je da je bio u pravu, a onda je smijenio trenera Okuku.

Kaznio ga je još sa tri hiljade maraka, a još je i svakog igrača kaznio sa isto toliko. Sutradan su svi mediji pisali o tome šta je Arkan napravio u svom timu, ali ipak, na kraju se trud isplatio, kako je Obilić ipak postao prvak te godine. Šta vi mislite o ovoj priči?

Preporučeno
Loading..