Kada je u pitanju Balkan to je jako specifičan prostor u kojem su njegovi stanovnici vekovima unazad bili itekako sujeverni, pa tako imaju jako puno običaja u koje veruje, a sve zavisi od regije do regije i nacionalnosti samih stanovnika. Pored Balkana, samo je Azija i Indija jača po pianju sujeverja. Kao primer, kada bi u Americi za nekim prosuli lonče vode kada krene na ispit ili na neki razgovor za posao, mislio bi da ste poludeli.

Međutim to predstavlja kod nas znak da vas prati sreća i da imate uspeha tamo gde ste krenuli. Šta je sa vezivanjem crvenog konca oko ruke bebe kada se rodi, jer se verje da će to sačuvati bebu od uroka i zlih jezika. Također, mačke su jako specifične životinje, urbana je legenda ako vam crna mačka pređe preko puta, da ćete imati peh ili nesreću, zato neke osobe čekaju da neko drugi prođe ispred njih, ili jednostavno tri puta pljucnuo da pokriju “zlu kob”.

Ali ako niste upoznati mačke po islamu su najčišće životinje i definitivno su poželjne za kuću, jer vas čuvaju od zlih duhova, ali i miševa ako slučajno već živite na selu. Međutim, danas jedna jako zanimljiva tema, a tiče se baš ovih životinja, i šta znači ako vas mačka prati u stopu? Naime, jako je veliki mogućnost da za vama ide nesreća, koju samo mačka vidi.

Zato nemojte terati, ostavijte je sa vama, jer vam to u neku ruku može i život spasti. Međutim, ak za vama ide i u wc, a onda je jednostavno njena znatiželjna priroda priroda u pitanju, jer želi da zna šta vi tamo zapravo radite.

Preporučeno