Sa našim današnjim člankom, selimo se na početak 1980 godine, kada je u Americi rođena beba, čija kilaža nije skinuta ni dan danas. Mnogi se i dan danas pitaju, kako je majka ostala živa poslije ovoga poroda?

Kevin Robert pojavio se na svijetu 1983. godine, zasluživši titulu “najveće bebe na svijetu”. S težinom od 7,3 kg sigurno je ostavio značajan utjecaj, stvorivši pravu senzaciju u cijelom svijetu. Prema lokalnim medijima, Kevin je prepoznat kao najveća beba ikada rođena u New Jerseyu. Njegova majka bila je jednako zapanjena ovom pojavom, što ju je navelo da zamijeni manju odjeću koju je prvotno pripremila većim brojevima.

  • – Moramo kući, raspremiti ladice i kupiti mu veću odjeću – rekla je oduševljena majka nakon poroda. Tijekom djetinjstva Kevin se izdvajao od svojih kolega iz razreda, prvenstveno svojom natprosječnom visinom. U dobi od 12 godina bio je visok 170 cm, znatno viši od većine svojih vršnjaka. Samo nekoliko godina kasnije dosegao je visinu od 195 centimetara. Sa 41 godinom privlači značajnu pozornost kamo god dođe zbog svoje visoke visine od preko 2 metra i težine od 136 kilograma.

“Dok šetam ulicom, pojedinci mi često prilaze da me pitaju za moju visinu”, navodi Kevin. Trenutačno Kevin služi vojsku i oženjen je ženom koja je skoro njegove visine. Napominje da je biti najviša osoba u sobi prilično izazovno. Kad uđe kroz vrata, mora se sagnuti, tuševi su stalno prekratki za njega, a stati u većinu automobila predstavlja muku.

DODATNI TEKST:

Kristina Verker i Blajz Mucha, australski par, u sretnom su braku i odgajaju svoju djecu, kćer Ajlu Samer i sina Sonija Kaija. Iako je njihov život danas uglavnom ispunjen i bez značajnih problema, suočili su se s velikim izazovom krajem 2021. godine. Kristina je rodila njihovo prvo dijete, bebu Ajlu, a iako je ultrazvuk pokazao da je sve normalno i djevojčica je izgledala zdravo rođenja, njezina pojava ih je iznenadila. Liječnici isprva nisu mogli shvatiti u kakvom je stanju rođena.

Dok su mi liječnici stavljali bebu u ruke, rekli su mi da na cijelom svijetu postoji samo 14 osoba poput nje. Ostao sam zatečen njezinim izgledom. Kada su Ajlu konačno predali roditeljima, oboje su bili zapanjeni širokim ustima svoje novorođenčeta, zbog kojih je djelovalo kao da je neprestano nasmijana. Liječnički tim ih je obavijestio da je bebino stanje toliko rijetko da se nikada prije nisu susreli s nečim sličnim.

Kasnije je potvrđeno da je djevojčica bolovala od bilateralne makrostomije, vrlo neuobičajenog poremećaja karakteriziranog nepravilnim spajanjem usana tijekom fetalnog razvoja. Kristina je napomenula da je to tada bilo sasvim jasno, s obzirom na Ajlinu sitnost. I ona i Blaze bili su zatečeni i zabrinuti. Nisu bili svjesni da takvo stanje postoji i nikada nisu susreli nikoga tko je rođen s makrostomijom, što ga je učinilo značajnim iznenađenjem. Zanimljivo je da je istraživanje pokazalo da je samo 14 prijavljenih slučajeva sličnih Ajlinom. Upravo je to razlog zašto je liječnicima trebalo dodatno vrijeme da dođu do točne dijagnoze.

“Neizvjesnost je bila pojačana činjenicom da su bili potrebni sati dok nam liječnik nije dao bilo kakve odgovore. Bolnica nije imala dovoljno znanja o tako neuobičajenom stanju. Kao majka, moje misli bile su obuzete strahom da sam možda napravila greška u trudnoći”, objašnjava Kristina. Nakon nekoliko dana genetskog testiranja, saznala je da je problem u potpunosti izvan njihove kontrole. Ajlina osobina nije bila samo estetski problem; također je dovelo do poteškoća bebe u hranjenju i zadržavanju hrane u ustima.

Zbog njezinih učinaka na funkcionalnost lica, osobama s makrostomijom preporučuje se kirurški zahvat kako bi mogli obavljati tipične dnevne aktivnosti. Naposljetku, Ajla je uspješno operirana i nedavno je proslavila svoj drugi rođendan, procvjetavši u zaista ljupku i preslatku djevojčicu! Njezina majka Kristina često objavljuje njezine fotografije i videa na društvenim mrežama, skupljajući mnoštvo ohrabrujućih komentara.

Preporučeno