Godinama su se Jenin i John Mike Harvey iz Ohia borili u svojim pokušajima da začnu dijete. Međutim, 1991. godine njihova potraga za rješenjem dovela ih je do dr. Nicholasa Spirtosa, poznatog stručnjaka za probleme plodnosti. Nadu im je dao dr. Spirtos, koji je bio šef odjela za reproduktivnu endokrinologiju, neplodnost i IVF/transfer embrija u gradskoj bolnici Akron. A onda se nakon nekoliko mjeseci dogodilo pravo čudo – Jenin je zatrudnjela, a sljedeće godine na svijet je došla njihova dragocjena kći Jessica.

Godine 1992. par se odlučio podvrgnuti pristupačnijoj IUI proceduri umjesto da se odluči za skupi IVF tretman. Ovaj postupak je uključivao izravno umetanje obrađenog uzorka sperme u ženinu maternicu, što je rezultiralo rođenjem zdrave djevojčice po imenu Dženin. Međutim, životi su im se neočekivano preokrenuli 2021. kada je božićni dar razotkrio duboko skrivenu tajnu koja je obojici bila nepoznata gotovo tri desetljeća od prvog posjeta liječniku za neplodnost.

U duhu Božića 2020. godine, Dženin i John odlučili su svoju kćer i zeta pokloniti DNK testovima, jer su oboje bili znatiželjni dublje proniknuti u korijene predaka svoje šire obitelji.

Tijekom konferencije za novinare 2022. Jessica je podijelila svoje uzbuđenje zbog nadolazeće europske turneje i ideje da upozna potencijalne daleke rođake u zemljama koje su planirali posjetiti. Međutim, rezultati testa otkrili su iznenađujuće otkriće koje je srušilo njihova očekivanja – Jessicina genetska struktura nije pokazala nikakvu vezu s njezinim ocem. Ovo neočekivano otkriće predstavljalo je značajan izazov za cijelu obitelj dok su se borili s neodgovorenim pitanjima o Jessicinom pravom očinstvu i okolnostima u vezi s Johnovom spermom.

Bez sumnje, Jessica je neporecivo naša kći i nikakva količina genetskog materijala ne može promijeniti tu činjenicu.

Tijekom konferencije za novinare, Jenin je otkrio da je temeljita istraga otkrila činjenicu da je biološki otac Jessice bio gospodin koji je, uz svoju suprugu, primao medicinsku njegu od dr. Spritosa u identičnoj bolnici iu istom razdoblju kao i Harveyevi . “Gotovo tri desetljeća nije bilo naznaka da Jessica nije naša”, rekao je Jenin.

U mjesecu veljači 2022. godine obitelj Harvey, uključujući oba supružnika i samu Jessicu, poduzela je pravni postupak protiv bolnice zbog optužbi za nemar, prijevaru i još jednom nemar. Njihova tvrdnja je bila da je bolnica upotrijebila spermu stranca umjesto sperme Johna Harveyja, a sve bez njihovog znanja. John je izrazio poteškoće u opisivanju emocija koje se javljaju kada se nečija cjelokupna percepcija stvarnosti razbije, uspoređujući to s buđenjem u životu potpuno druge osobe. Unatoč značajnim promjenama koje je ova obitelj doživjela, ističu kako će njihova međusobna ljubav uvijek ostati postojana. “Mike je moj muž, Jessica je naša kći”, potvrđuju, ističući da nikakva promjena u DNK ne može promijeniti njihove obiteljske veze. Njihova nada da će javno podijeliti svoju priču je pomoći drugima i spriječiti slične događaje u budućnosti, zaključio je Džanin.

Preporučeno