Mi se u nastavku našeg današnjega članka fokusiramo na teme, koje su povezane sa orginalnim poslovima, kojih je na ovim prosotima sve manje i manje. Baš iz tog razloga, jako veliki broj mladih osoba se odlučuje za inostransttvo, a kao što i možete da vidite po samom naslivu, danas govorimoo ojednoj jako orginalnoj destinaciji,a to je svakako daleka Aljaska.

Konstantni led i zimaa, na kraju sveta, ali ipak i tu ima posla samo treba biti dovoljno uporan i snalažljiv i rezultati će da dođu sami od sebe. Iva je popularna tik tokerka, devojka iz Beograda koja je podelila svoje sikustvo rada na Aljasci, a nedavno se vratila i kući, pa će na proleće opet nazad. Radi se svakako sa ribom, a u jedku sezone se zna raditi i po 16 sati na dan, što je stvarno jako puuno.

“Na početku da kažem da se zarada kreće od 2.000 dolara mesečno, ukoliko radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negde gde je loša sezona, pa do negde 7.500 ukoliko upadnete u dobru kompaniju i ukoliko sezona bude jaka. To kada sam rekla 7.500 možda sada zvuči mnogo ali to je bukvalno svaki dan da se radi 16 i po sati, bez dana odmora, znači nemate slobodan dan”, počela je Iva svoju priču.

“Pauze su na četiri sata po 15 minuta. Prva pauza posle četiri sata je 15 minuta, nakon sledećih četiri sata je pauza od pola sata za obrok, nakon četiri sata je još jedna pauza od 15 minuta, i posle se radi do kraja smene. To je baš naporno i tako dva meseca možete da radite. Što se tiče hrane to zavisi od kuvara, imaju dobru ponudu ali je pitanje kakav je kuvar, da li je Filipinac, Meksikanac. Hrana je raznovrsna, uvek imate supicu, dve, tri vrste jela, možete da birate, ima voća, slatkiša, nećete da ostanete gladni” rekla je iva, pogledajte i sami celi video.

@iva_pink_

Ukoliko volite prirodu i možete fizički da izdržite onda je Aljaska prava destinacija za vas#viral #foryoupage

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Preporučeno