Tijekom renoviranja stana Anja Klemens (22) i njezin partner Callum Jones (28) naletjeli su na neočekivano blago vrijedno oko 13.000 eura. Otkriće je bilo posve slučajno. Na početku projekta nisu ni slutili što ih čeka. Anjin cilj bio je ukloniti zastarjeli crveni tepih koji se kosi s njihovim dizajnom interijera, a planirala je i zamijeniti postojeći parket. Skalpelom je izrezala dio tepiha uz drveno stubište. Dok je virila kroz posjekotinu, susrela se s prizorom raskošnog hrastovog parketa koji se skrivao ispod.

@a.nya.c

We just found over £1000 under the old carpets😳😳 who was hiding this gorgeous flooring! Original Oak Parquet! This has saved us thousands! #oakflooring #parquet #oakparquet #herringboneflooring #herringbone #houserenovationuk #houserenovation

♬ Chill Noons – Kronicle

Čim je Anja vidjela što se događa, zgrabila je mobitel i počela snimati događaj. Zatim je nastavila dijeliti video na popularnoj platformi društvenih medija, TikTok, gdje je ubrzo postao senzacija. No, situacija je postala intrigantnija kada je Anja otkrila da se cijelim prvim katom proteže isti parket s uzorkom. U tom je trenutku kontaktirala svoje roditelje i tražila njihovo mišljenje o tome, navodi Mirror. Anja je ispričala kako ih je na prvi pogled oduševila ljepota predmeta, što je dovelo do toga da im se odmah zaljube. Kako bi vratili njegov izvorni šarm, pozvali su vješte majstore da ga dotjeraju i preboje. Tako im je ostao parket vrijedan 13.000 eura, a sve to bez ikakve kune.

Nakon što je Anja podijelila svoju priču, njezini su pratitelji burno reagirali te su objavili nekoliko komentara u kojima su izrazili svoje mišljenje. Kako su poruke glasile “Podijeli sa mnom djelić svoje radosti”, “Ovo je prava stvar” i “Ti si najsretniji pojedinac na planetu”, Steve Digirolamo doživio je slično iznenađenje. Dok je renovirao staru kuću koju je kupio, Steve je otkrio skrivenu sobu koja je nekoć služila kao crkva, ali to je bio samo početak otkrića. Ovaj prethodno netaknuti prostor bio je uspavan cijelo stoljeće.

Stevea je zaintrigirala mogućnost da otkrije nešto zadivljujuće u sobi visokoj dvadeset stopa. Odlučio je zatražiti pomoć svojih prijatelja kako bi ušao. Zajedno su izgradili improviziranu kulu od strunjača koja je Steveu omogućila da se popne i otključa vrata. Unatoč Steveovoj šutnji o sadržaju sobe, kasnije je u sljedećem videu otkrio da se vratio s ljestvama kako bi ponovno ušao u sobu. Tamo je otkrio uže koje je detaljno opisao.

@a.nya.c

Replying to @Sheldon McCrae CAN YOU BELIEVE IT! We have just added thousands onto the value of our house thanks to this beautiful find! #oakflooring #herringbone #parquet #housefind #housereno #housegoals

♬ Storytelling – Adriel

Dok sam ispitivao sobu, primijetio sam konac koji kao da je nestao u podu. Moj suputnik je pratio uzicu i povukao je, znatiželjan da vidi s čime je povezana. Iznenadili smo se kad smo kao odgovor čuli zvono. U videu, moj prijatelj je ponosno pokazao zvono koje je bilo skriveno, a sada se slobodno njiše. Daljnje istraživanje dovelo nas je do otkrića ključa koji je bio zaglavljen u bravi vrata koja su izgledala netaknuta cijelo stoljeće. Nakon što je uspio izvaditi ključ, moj prijatelj je pokazao kako se tajna vrata sada mogu otvoriti. Video naših otkrića brzo je postao viralan, očaravajući i zabavljajući gledatelje.

Među primjedbama na tu temu, neke su “Ne bih ništa dirao – to je dio povijesti”, “Važno je ništa ne mijenjati” i “Zvonik se može pohvaliti veličanstvenom prostorijom.

Preporučeno