Mini-seriju pod nazivom “Beckham” kreirao je streaming servis Netflix. Sveobuhvatan je to prikaz životnog i profesionalnog puta Davida Beckhama, jednog od najuspješnijih nogometaša u povijesti. Nekoliko pojedinosti već je otkriveno, a svijet je uzburkan oko jedne specifične scene u dokumentarcu: besprijekorno uredne garderobe. Scena pokazuje savršenu organizaciju i red, čak i čarape raspoređene po bojama. Tijekom intervjua s novinarom Fisherom Stevensom pažnju je zaokupila besprijekorno posložena garderoba Davida Beckhama. Stevens se raspitao je li takva organizacija fiksacija za nogometnu zvijezdu, na što je Beckham odgovorio: “Da, prilično sam pedantan u održavanju stvari u redu.”

Ovaj osjećaj odjekuje Beckhamovom izjavom koju je dao prije nekoliko mjeseci: “Čišćenje shvaćam vrlo ozbiljno, iako nisam siguran da ga moja supruga cijeni kao ja. Kad svi ostali spavaju, ja hodam po kući, pospremam, namještam svjetla i pazeći da je sve na svom mjestu. Ne mogu podnijeti da me probudi prljavo posuđe u kuhinji.” Beckham čak ide do te mjere da raspoređuje rastopljeni vosak po svijećama i čisti okolna stakla, priznajući da ima opsesivno-kompulzivni poremećaj koji ga tjera da sve drži u ravnim linijama ili parovima. – Limenke ću staviti u hladnjak, a ako ih bude previše, spremit ću ih na drugo mjesto jer sve mora biti besprijekorno.

Iako ostaje nejasno je li Davidu službeno dijagnosticiran spomenuti poremećaj, postoje naznake da on možda boluje od njega. Novinar, kojemu je dijagnosticiran opsesivno-kompulzivni poremećaj kada su imali 17 godina, priznaje da se na društvenim mrežama dosta raspravljalo o Beckhamu i OKP-u, ali važno je razumjeti stvarnost ovog zdravstvenog problema. Uživanje u urednom okruženju ne mora nužno ukazivati ​​na psihički problem. Međutim, ako počne ometati druge aspekte života, to bi mogao biti OCD. Ovaj poremećaj je vrsta neuroze koja uključuje uznemirujuće, nametljive, opsesivne misli i ponavljajuće, kompulzivno fizičko ili mentalno ponašanje. Osoba doživljava nekontrolirane porive, fiksira se na određene opsesije i uključuje se u kompulzivne radnje.

Preporučeno