U nastavku današnjega članka, kao što i sami možete da vidite govorimo o verovatno najvećem sportisti svih vremena, sa ovih prostora, a to je svakako Novak Đokovića. NAjbolji svetski teniser je krenuo iz Srbije faktički sa ničim, i pokorio celu svetsku tenisku scenu. Trenutno zaostaje saamo jedaan Gran slem za Rafael Nadaloma, a Rožer Federer se povkao iz tenisa, stako da sada ostaje borba njega i španca za najboljeg svih vremena.

Jučer se tako borio sa rusom Deni Medvedevim u Astani za finale ovoh turnira, i taman kada je izjednačio rezultat na 1:1, Medvedev je iz neobjašnjivig razloga mu predao meč. Ovo j eujedno i sjajna priprema za Australiju koja je na programu u Januaru, ali ostaje pitanje, da li će moći da učestvuje u njoj, pošto prošli puta nije mogao da uđe na ovaj kontinent, jer se nije vakcinisao. Poznato je da je on sa svojom suprugom, Jelenom pobornik zdrave ishrane, aali ponekad malo i preteruju u svemu tome, a nije tajna da ih u bliskim krugovima zovu “biljojedi”:

Tako je saaada u Zapadnoj Srbiji, pronađen i novi insekt, pod nazivom Duvalius Đoković , a ime je dobio baš po njemu. . Naime , kako je istakao dr Nikola Vesović , reč je o specijaliziranom , slepom , podzemnom tvrdokrilcu , koji potiče iz porodice trčuljaka , a on je pronađen u mestu Ljubovija. “Naučnici su našli novu vrstu insekata za nauku i tenisera , te na osnovu nekoliko zajedničkih osobina , a to su : brzine, snage, istrajnost, elastičnosti i sposobnosti da opstaje u surovom okruženju, i ime je dobio baš po Novaku”, preneo je RTS

Preporučeno