Nakon impresivne pobede na prestižnom muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, Šejla Zonić našla se u centru pažnje dok su njeni verni obožavaoci s nestrpljenjem čekali njen dugo očekivani koncert u rodnom gradu. Tokom celog takmičenja, Šejla i Svetlana Ceca Ražnatović dogovorile su se da se uzdrže od bilo kakvih negativnih komentara u vezi sa njihovom saradnjom.

  • Armin Zonić, Šejlin suprug, otkrio je da ih vlasti nikada nisu obavijestile o njihovoj izuzetnoj pobjedi, uprkos izuzetnom uspjehu. Kao odgovor na to, uljudno je zamolio svoje prijatelje da se suzdrže od dijeljenja bilo kakvog uvredljivog sadržaja koji se odnosi na Šejlu i njega na kanalima društvenih medija, posebno u vezi s ratom i povijesnim događajima. Naglasio je važnost izbjegavanja takvih nepovoljnih angažmana.

U svom zapaženom završnom nastupu, Šejla je pokazala svoj izuzetan glazbeni talent kroz besprijekorno izvođenje dvije tradicionalne bosanske sevdaline, ističući svoju stručnost visoko vještog akademskog glazbenika. Njeno portretiranje Tuzle, Sanskog Mosta i BiH u njenom djelu ne samo da je vizualno očaralo, već je prenijelo i snažnu moralnu poruku. Nažalost, pojedini pojedinci, potaknuti vlastitim neprijateljstvom, odlučili su uputiti uvrede prema Šejli, unatoč njenoj potpunoj osobnoj neinvolviranosti u događaje koje su kritizirali.

Ne mogu diktirati vaše preferencije ili mišljenja, ali vas potičem da se otvoreno izražavate umjesto da se bavite prikrivenim ponašanjem. Trenutno nema službene komunikacije u vezi s zakazanim koncertom u Tuzli, što budi sumnju u njegovo održavanje. Bilo bi mudro fokusirati se na rješavanje praktičnih stvari kako bismo poboljšali svoje blagostanje i povećali izglede za buduću sreću, predlaže Armin Zonić na svojoj Facebook stranici.

  • Vrijedi napomenuti da unatoč stalnim napadima u Bosni i Hercegovini, Ceca već nekoliko godina nije održala niti jedan koncert u Federaciji BiH, iako tamo ima pozamašnu bazu obožavatelja. Posljednji incident dogodio se tijekom koncerta Aleksandre Prijović u sarajevskoj Zetri, gdje je reklama za njen koncert u Istočnom Sarajevu izazvala polemike u susjednom gradu na Miljacki.

    Kritike bosanskohercegovačkih medija prema Ceci nisu joj zasmetale, osim u jednom aspektu – reklamiranju njenog predstojećeg koncerta u Istočnom Sarajevu 23. prosinca putem video projektora u Zetri. Domaći tisak iskoristio je priliku i istaknuo Cecin nastup na koncertu, ističući kako je ovo prva prilika za promociju njezinog nastupa u Sarajevu. Publikaciju u kojoj se ona naziva suprugom zloglasnog Željka Ražnatovića Arkana izazvala je veliku buru na Baščaršiji.

Ceca, poznata i kao Svetlana Ražnatović, slovi za jednu od najistaknutijih turbo-folk pjevačica iz Srbije, koju često nazivaju i “srpskom majkom”. Tijekom svoje slavne karijere Ceca je izdala impresivnu kolekciju od šesnaest studijskih albuma, prodanih u nevjerojatnih sedam milijuna primjeraka. Ovo izvanredno postignuće učvršćuje njezin status jedne od najpriznatijih srpskih umjetnica u industriji. Osim bavljenja glazbom, Ceca se okušala i u glumi i poduzetništvu.

Nemoguće je precijeniti golemi utjecaj koji je imala na glazbeni pejzaž i kulturnu baštinu Srbije, jer su se njezini albumi i pjesme neprimjetno uklopili u samu bit srpskog identiteta. Ceca, poznata i kao Svetlana Ražnatović, rođena je 14. lipnja 1973. godine u Žitoraži, gradu koji se nalazio u bivšoj Socijalističkoj Republici Srbiji.Cecino odrastanje oblikovali su njeni roditelji Mira i Slobodan Veličković, učiteljica i bravar. Uz mlađu sestru Lidiju, koja je od nje mlađa samo 11 mjeseci, Ceca je odrasla u skromnom domu. Njezini djed i baka također su igrali značajnu ulogu u njezinim ranim godinama, pridonoseći utjecajnim iskustvima i odgoju koji je imala.

 

 

Preporučeno