U današnjem članku pišemo o jednom poznatoj srbijanskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj glumici Đurđija Cvetić koja je mnogima bila sinonim za dostojanstvo i hrabrost, a sudbina ju je iznenadila nizom tužnih događaja. Ona je odrasla u jako teškim vremenima, a još u detinjstvu je bila primorana da se suoči sa siromaštvom. Odmalena je pookazivla sklonost prema glumi i ispred svoje zgrade u Beogradu sa decom je organizoavala priredbe i predstave, a najveća želja joj se ispunila kada je upisala akademiju.

Kada je zakoračila na scenu, počela je da niže velike uspehe, a uloge su se redale a za njima brojne nagrade. Tokom studija upoznala je ljubav svog života, Avdu Mujčinovića kasnije poozorišnog kritičara. Bili su tri decenije u skladnom braku, a o njihovoj ljubavi glumica je uvek govorila sa ushićenjem. Ali, 1997 godine Avda je preminuo a od tuge za suprugom Đurđija se teško razbolela. Zbog velike tuge, nakon smrti njenog muža Avde Mujčinovića, ona je se teško razbolela. Ona je dobila ra k dojke, a uz pomoć nutricioniste prvo je poduzela znatne promene u ishrani, a pred operaciju i zračenej, počela je da koristi i makrobiotičke proizvode. Također, uz lekarke zahvate u lečenju joj mnogo pomogla i akupuntura, ispričala je čuvena glumica u jednom od intervju.

Njen suprug je njoj bio najveći životni oslonac, a njegovu smrt nije nikada mogla da preboli, a koliko joj je nedostajao do kraja života nije krila. Patili su što nemaju dece, alio zbog toga su bili još više posvećeni jedno drugom. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno