Ponovno i danas donosimo jedan jako interesantan trik koji će da obraduje sve ljude koji imaju problema sa štetočinama, sa kojim se ne mogu nikako da izbore.. Mnogo osoba koje imaju svoje kuće, često znau da imaju probleme sa miševima, raznim kukcima i insektima. Osim što postoje uobičajni načini da se riješimo štetočina, sada postoje i neki prirodni načini, koji su još više djelotvorni.

Tako vam mi  u današnjem članku donosimo neke od načina koje možete da iskoristite. Mint ulje je jako dobro i svima je poznato da to miševi ne podnose, zbog svog mirisa. Najbolje bi bilo da pamučnu krpu natopite sa mint ulje i da ostavite na mjestima gdje ste najviše viđali miševe. Također, lovorov list, stanovnci sa obale miševe drže daleko od svojih domova, tako što oni na određena mjesta u svojim doovima stavljaju lovorov list, a privremeno rješenje može da bude i crveni luk, koji možete da stavite ispre kuće. Također, dobra je i čelićna vuna koja je dobro rješenje u borbi protiv miševa, jer ona mnogo teži zalogaj za miševe od novina ili drveta. Zbog toga sa njom zatvorite rupe odakle miševi mogu da ulaze i riješite se problema.

Ono što miševi vole jeste dobar zalogaj, a pogotov kada nađu neke ostake vaše hrane. Zbog toga se preporučuje da se hrana drži što dalje u dobro zatvorenim kutijama. Da li vi imate problema sa štetočinama, kao što su to miševi? Ako imate pokušajte sa ovim trikovima pa nam javite kakvi su vaši utisci i rezultati? Pišite nam u komentare.

Preporučeno