Zdravko Čolić je definitivno jedan od najboljih pevačaa na svim ovim prostorima u poslednjih 40 godina, Jedini j epevač, ili možda jedan od retkih, koji se nikada niej uplitao u neke afere ili pevao za nekoga koga niej trebao, pare mu nikada nisu puuno nešto značile, a on je danas došao do dela da aako želit da ga dovedete na nastup, ana njegov račun morate da uplatite 50.000 evra.

Međutim, št se tiče njegovoga porekla, uvek je govorio da je iz Sarajeva, a njegovo poreklo je u stvari iz Herecegovine i to iz manjeg mesta koje se zove Vlahovići. Sada se naime oglasio i njegov rođak, koji je rekao da su Vlahovići udaljeni nekih 15 kilometara od Ljubinja. Inače u ovom selu je rođen njegov otac Vlado, deda Dušaan, a danas je tamo samo od Čolića, njegov ujak Milivoje koji je jedini od njih tamo ostao za sada.

” Evo, ovo je kuća. Tu je rođen Vlade. Ovo je, vidi se, turska gradnja. Knez sela je bio u ovoj kući. Čola je od te familije, od poslednjeg kneza iz sela, Čolići su bili kneževi (upravljali selom, p.a). Knezovi su bili, gde su bili Turci. Ulazilo se sa gornje strane, dole je bila stoka, gore je čeljad spavala. Šćepan je bio zadnji knez Čolića, to je Zdravkov pradeda. Čola ti ovde nije rođen, on je jednom došao, bio pre deset godina s bratom. Deda mu se iselio u Topolovac, a Vlado, njegov otac, bio je u Sarajevu u policiji. Nisam ni siguran da Zdravko veruje da je odavde – kroz osmeh priča Milivoje.

Preporučeno