Darija Kisić Tepavčević je poznati srpski epidemiolog. Trenutno je profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije imenovana je u oktobru 2020. Rođena je u Sarajevu 20. avgusta 1975. godine od oca Vladimira Tepavčevića, sa kojim ima kćer Tinu.

 

 

Kisić Tepavčević živi i radi u Beogradu od diplomiranja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2001. godine. Ministar, koji je poznat po svom izvrsnom smislu za modu, otputovao je u Kairo kako bi se sastao sa Nivenom Al Kabajem, egipatskim ministrom socijalne sigurnosti. Odabrala je da nosi kraljevsko plavu haljinu A kroja i uparila je sa zatvorenim sandalama za tu priliku. Time je Kisić pokazao poštovanje prema tradicionalnim običajima i vjerovanjima zajednice, što je potez koji je naišao na dobar prijem kod vlasti. Ipak, čak ni oni nisu mogli a da ne budu iznenađeni njenom fizičkom privlačnošću i zapovjednim prisustvom. Brojni ministrovi pratioci mogli su da vide fotografije sa događaja na Instagramu i smatraju da je modni izbor Darije Kisić u suprotnosti sa političkom temom događaja. Mnogi su primijetili da je subjekt nosio izduženu crnu odjeću. Većina ih je smatrala savršenim izborom za sastanak s egipatskim ministrom. Izrez u obliku čamca je naglasio njen struk, dok su 3/4 rukavi dodali profesionalni štih izgledu.

 

 

 

Postignite elegantan izgled korištenjem prošivenih materijala. Darijina poslovna posjeta dovela je do zadovoljstva njenim predstavljanjem naše kompanije na međunarodnim konferencijama. Očekuje se da će ispuniti ili premašiti očekivanja. Ministar kućne njege i stanovništva poznat je po svom izuzetnom smislu za modu. Nakon razvoda, dodatno je istakla svoj jedinstveni stil. Mnoge žene oponašaju njen smisao za modu, a neke se neće zaustaviti ni pred čim da bi bacile pogled na njenu liniju odjeće. Uvek je nosila pesničku odeću za tu priliku i sve joj je lepo stajalo.

 

 

Preporučeno