Za ovu nedelju jedna i više nego zanimljiva storija, koja će vas zakovati za displeje vaših mobilnih uređaja. Verujemo da svi znate kako su Romul i Rem, pronađeni od strane vučice, koja ih je othranila kaao svoje, a danas Rim nosi i naziv po ova dva blizanca koji su bili odbačeni od strane roditelja. I njihov fudbalski klub Roma, također ima logo vuka na sebi, a od milja je i zovu “vučica”.

Međutim, jako malo ljudi uopšte zna podatak, da se slična stvar desila i u bivšoj Jugoslaviji, kada je na tromeđi Bosne, Srbije i Crne Gore u visinskim planinskim predjelima pronađen dječak, kojeg su verovali ili ne pronašli također vukovi i koji su mu spasli život. Sve se inače desilo sada već davne 1988 godine, kada je grupa lovaca naletelo na čopor vukova, a kada su se razbežali među njima je ostao mali dečak koji je klečao, režao, te je bio sav u ranama i ponašao se poput vuka.

Lovci su jedva nekako rasterali vukove, a dečak je prebačen u Centar za socijalni rad u Beogradu gde mu je pružena i prva pomoć.Tamo je proveo pune 4 godine, aa kako imamo informacije, socijalizovao se, počeo je i da govori, a kada je krenuo rat 1992 godine, sva deca iz doma za nezbrinutu decu su poslane u svoje matične republike.

Tako je Haris Perućica, poslan nazad u Bosnu i Hercegovinu, a o njemu se nikada više ništa nije niti saznalo. Nameće se pitanje kako je tamo završio, a niko ne zna ko su mu u stvari i roditelji.

Preporučeno