Porodica nedavno preminule Nizame Hećimović i dalje trpi traumu njenog brutalnog pogubljenja od strane Nermina Sulejmanovića, incidenta u kojem je žrtva bila i njena devetomjesečna kćerka. Zajednica je primijetila da je porodica ostala povučena u svom domu otkako se gnusni zločin dogodio prije više od dvije sedmice. Komšija, koja porodicu poznaje godinama, svjedoči da Nizamina majka i baka nisu izašle iz svog doma i da su odbile sve pokušaje komunikacije.

 

 

 

Nizama je bila prelijepa osoba s ljubaznom dušom koja nikada nije željela nanijeti zlo, a oni koji su je poznavali još uvijek se bore od šoka zbog njenog gubitka. Vijest o ovoj tragediji potresla je grad Gradačac i susjedna sela, a i nakon dvije sedmice zajednica se bori da se izbori sa preranom smrću voljenog člana. Potresna priča o tome kako su Nizama i njena tetka tražile utočište od napadača, samo da bi Nizama oduzete od njih, zaista je srceparajuća priča. Govornika je uznemirila činjenica da se nevina i poštena osoba mora ukrstiti sa nekim tako zlonamjernim. Situacija je podjednako zastrašujuća i za Nizamovu kćer, koja sada mora da odrasta bez roditelja. Nizami je bio poznat po svojoj ljubavi prema ćerki, a zajednica pamti koliko je bio oduševljen kada se ona rodila. Žalosno je što je morao doživjeti tako traumatičan gubitak u tako mladoj dobi.

 

 

 

Čuli smo da se o djetetu trenutno brine njena sestra iz Srebrenika. Jedan od komšija izrazio je saučešće porodici, napomenuvši kako je Gradačac mali grad u kojem se svi poznaju. Zajednica je duboko ožalošćena incidentom i ne može se sjetiti da se išta tako razorno dogodilo prije. Teško je zamisliti da bi neko za koga se znalo da je problematičan mogao počiniti tako gnusan čin. Počinitelj je ciljao određene osobe sa kojima je imao sukobe i pomno planirao svoje radnje. Prema rečima komšije, alarmantno ponašanje krivca bilo je opštepoznato među meštanima. Međutim, niko nije očekivao da će to dovesti do ovako katastrofalnog ishoda. Govornikove riječi postaju sve uznemirujuće kada se uzme u obzir da je publika svjedočila mučenju i pogubljenju žrtve u realnom vremenu. Govornik izražava zabrinutost da bi dijete koje je uključeno moglo naići na video snimke incidenta, jer ih posjeduje nekoliko osoba u okolini. U gradu Gradačcu 11. avgusta dogodila se nezaboravna tragedija. Nermin Sulejmanović odgovoran je za preranu smrt tri osobe, među kojima i njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović i dvojac otac-sin koji je odranije poznavao, Denis i Džengiz Ondur. Pored toga, povredio je još trojicu.

 

 

Nakon što je oduzeo život svom partneru, Nermin je otišao do obližnjeg kafića gdje je upucao Denisa Ondura, koji je bio u njegovom vozilu. Nakon toga je otišao u rezidenciju Denisovog oca Džingisa i pucao mu u glavu, dok je teško ranio njegovu suprugu Harissu Onder. Na kraju je Nermin otišao na napuštenu farmu gdje je sebi oduzeo život kada je stigla policija. Njegovo tijelo se do sada nalazi u hladnjači u Tuzli, jer niko nije došao da ga zatraži za sahranjivanje.

Preporučeno