Turske i Španske serije na ovim prostorima su uvijek bile jako gledane. Sve je krenulo još krajem 90 godina prošloga vijeka, sa Esmeraldom, a danas imamo na stotine raznih serija, i ono što je specifično je to, da su apsolutno sve gledane.

Filiz Ahmet, poznata turska glumica, stekla je široku popularnost ulogom Nigar Kalfe, nadzornice harema, u popularnoj seriji “Sulejman Veličanstveni”. Rođena 15. travnja 1981. u Makedoniji, na život njezine obitelji uvelike su utjecali sukobi u bivšoj Jugoslaviji. Zbog toga je morala prerano sazrijeti i napustiti domovinu. Manje je poznata činjenica da ova izuzetno lijepa glumica tečno govori i srpski jezik, čime pokazuje svoje autentično lingvističko umijeće.

Strast prema profesiji prenio joj je makedonski djed, poznati turski glumac Luftija Sejfulah. Ne samo da je stekao ogromno poštovanje, već je i osnovao prvo makedonsko-tursko kazalište. Nadalje, njezina se majka također bavila glumom, radeći kao suflerica. Međutim, zbog stalnih sukoba na Balkanu, njezina je obitelj odlučila preseliti se u Švedsku. Tek kad je napunila 15 godina, vratila se u Makedoniju, gdje je završila studij medicine prije nego što je upisala diplomu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Skoplju, koji je diplomirala 2003. godine.

Putanja njezine karijere neočekivano se okrenula ulogom u turskoj seriji “Zbogom, Rumelija”, unatoč početnoj usmjerenosti na kazalište. Budući da je odrasla u svijetu kazališta, priznaje da gaji određene predrasude o radu pred kamerama. No, brzo se i bez napora prilagodila novom mediju. Umjetničke sredine, kazalištem se bavi od djetinjstva, ističe da je njen primarni identitet kazališne glumice. Diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti u Skoplju, slava i popularnost nikada nisu bili prioriteti, kako je svojedobno izjavila za medije.

Filiz je naglasila da postoji potpuni nedostatak sličnosti između nje i lika koji tumači u “Sulejmanu Veličanstvenom”. Pojasnila je da ju je akademija opremila potrebnim vještinama za učinkovito razvijanje likova i snalaženje u izazovima s kojima se susreće tijekom stvaranja uloge.

Lik Nigar Kalfe izbacio ju je u središte pozornosti, a tijekom postupka odabira glumaca postalo je očito da je uloga skrojena za nju, što ju je nagnalo da se zbog snimanja preseli iz Skoplja u Istanbul.

Igrajući ulogu Nigar Kalfe u ‘Sulejmanu Veličanstvenom’ stekla sam mnoštvo novih iskustava. Naš raspored snimanja je zahtjevan, petnaestosatni radni dan, šest dana u tjednu. Izazovno je, ali nalazim utjehu u tome što se bavim poslom koji volim. Kao umjetnici, uvijek težimo autentičnosti i spremni smo uložiti trud jer imamo jasan cilj na umu. Atmosfera na setu je fantastična, svi se slažu i podržavaju jedni druge, a posebno naši partneri na sceni. Ne smatramo scenu dovršenom dok joj ne ulijemo pravu energiju koju priča zahtijeva.

Prije snimanja surađujemo kako bismo osigurali najbolju moguću izvedbu”, ispričala je Filiz tijekom intervjua za “Gloriju”. Iako joj jako nedostaje kazalište, glumica se u potpunosti posvetila radu na seriji. No, ono što je uistinu iznenadilo sve bila je njezina dramatična transformacija izgleda. Uz svoju nedavnu odluku da odsječe svoje duge pramenove, sada ima šik frizuru tipa paž. Osim toga, njezin odabir šminke postao je prilično hrabar i privlačan. Opći je konsenzus da ona izgleda nevjerojatno mladoliko i nedvojbeno na vrhuncu, što je osjećaj pojačan njezinom osjetno vitkijom figurom u usporedbi s mlađim godinama.

Nadalje, na njenom Instagramu nalazi se fotografija na kojoj je poznata skijašica Hanka Paldum. Činilo se da su dvije žene bile dobro raspoložene, što je upućivalo na blisku i familijarnu vezu, budući da su im osmijesi ostali nepromijenjeni.

Preporučeno