Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hrvatske prije nekoliko su godina donijeli odluku da se javno odreknu svog 45-godišnjeg sina objavom u novinama. Obrazloženje je bilo da njihov sin već četiri godine nije bio u Hlebinama, a i djeca su počela izbjegavati kontakt s njima. Par je odlučio doslovno shvatiti staru poslovicu “Odreći ću te se preko novina” i javno se odreći sina. “On, kao ni njegova snaha, za nas više ne postoji. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da ga zakonski razbaštinimo”, istaknuli su tada Krunoslava i Franjo Šimpović.

Supružnici pričaju da ih je njihov sin, još dok je bio student, verbalno zlostavljao, posebno majku. Tvrde da ih je vidio samo kao izvor novca. Situacija se dodatno pogoršala nakon njegove ženidbe, jer je njegova žena isprva bila prijateljski raspoložena, ali je kasnije postala neprijateljska prema njima. Krunoslava Šimpović izrazila je osjećaj razočaranja i ogorčenosti ponašanjem svog sina. Protekle četiri godine svaki razgovor sa sinom završavao je uvredljivim vrijeđanjem, a prilikom posjeta i sinu i snahi jako su se trudili da baka i djed ne vide svoje voljene unuke, ispričao je Krunoslava Šimpović.

Ovi unuci su voljeli provoditi vrijeme sa svojim bakama i djedovima, koji su ih često vodili u avanture. U pokušaju da baku i djeda dodatno udalje od unuka, sin i snaha su čak izmislili priču da žive u Americi. Sin već četiri godine nije stupio u kontakt s roditeljima i često se nije obazirao na njihove pokušaje da dođu do njega. Prema Krunoslavinim riječima, sin je rekao toliko povrijeđene stvari da je plakala cijeli dan. Krunoslava je prije nekoliko godina izjavila da su ona i suprug shrvani i da nemaju drugog izbora nego da se javno odreknu sina i snahe. Sin je odbio detaljnije odgovoriti na tvrdnje roditelja. Kratko je napomenuo da mu je to zabavno, a svaka dodatna primjedba na optužbe roditelja bila bi suvišna. Ishod jesu li se na kraju pomirili nije poznat.

Preporučeno