– Mi se u nastavku našeg današnjega članka maalo fokusiramo na domaću glazbenu estradu. Govorimo o nekim pjevačicama, koje su ostavile itekako dubok trag na sceni, ali sa druge strane, nikako nisu imale sreće u ljubavi. 

Tokom 1980-ih Vlatka Pokos je imala istaknutu poziciju voljene pevačice, ali je njena karijera doživela razoran udarac zbog skandala. Naime, 2000. godine imala je priliku voditi izbor za Miss Hrvatske na HTV-u. Međutim, njen izbor odjeće za događaj, nezaboravna crna haljina sa odvažnim dekolteom koji se spušta do pupka, rezultirao je njezinim otkazom. Velimir Đuretić, tadašnji urednik zabavnog programa, ocenio je da njena odeća nije prikladna.

Jednako zadivljujući bio je i njen buran romantični život, koji je izazvao značajno interesovanje. Naime, 2001. godine upustila se u ljubavnu vezu s Josipom Radeljakom Dikanom, hrvatskim poduzetnikom. Vrijedi napomenuti da je prošle godine preminula Dikanova supruga, poznata glumica Ena Begović. Vlatka je tada imala 31 godinu, a on 58, ali nisu obraćali pažnju na razliku u godinama. Njihovi putevi su se ukrstili zahvaljujući dadilji Deaconove ćerke Lane, koja je tragično izgubila majku sa samo 45 dana. Zavjete su razmijenili 2006. godine, ali nažalost, njihova zajednica je kratko trajala. Samo godinu i pet mjeseci nakon vjenčanja, odlučili su da se rastanu i službeno se razveli.

Ubrzo su kružile špekulacije da je Vlatka ušla u nevjeru sa mlađom osobom, što je navodno dovelo do žestoke svađe između para. U naletu besa, njen muž je nasilno izbacio pevačicu iz njihovog stana, uprkos tome što je bila obučena u teksas pantalone i ležernu košulju. Uskratio joj je priliku da preuzme bilo koju od svojih stvari.

Nakon što je prenoćila kod prijateljice, vratila se sledećeg jutra da uzme svoje stvari i otkrila da je brava na njenom stanu, gde je živela sa suprugom, zamenjena. Dean je također odlučio promijeniti brave na svojoj kancelariji. Kako piše 24sata.hr, Vlatka se potom našla u suzama na terasi obližnjeg kafića prije nego što je otišla u policijsku stanicu.

Josip se u samo četiri dana neočekivano pojavio u emisiji “Otvoreno” i jednom akcijom zadivio publiku. Prkosno je odbacio svoj vjenčani prsten i hrabro izjavio: “Od ovog trenutka sam oslobođen.”

  • Prema riječima njegovih advokata, on je navodno vratio sve stvari svoje bivše supruge, iako je njen pravni tim tvrdio da je zapravo vraćena samo njena zimska garderoba. Na televiziji je Vlatka kasnije izrazila svoj fokus samo na malu Lanu, a ne na materijalnu imovinu ili bogatstvo. Čak i za sada, još uvijek joj nedostaju neke od svojih stvari, uključujući pasoš koji Radeljak tek treba vratiti. Vlatka nastavlja da ide na psihoterapije.

Nakon što ju je Dikan optužio da troši novac na neracionalan način, branila se izjavom da ljudi pogrešno percipiraju nju i da nema ništa loše u želji da se lijepo oblači.

Čak i prije intenzivne svađe koja se dogodila u njihovoj rezidenciji, brak ovog para već je bio suočen sa značajnim previranjima i naporima. Početak ove priče može se pratiti do određenog trenutka tokom putovanja sa suprugom. Tada je ugledala kaput u jednoj “Fendi” radnji i rasplamsala želju da ga napravi svojim. U pratnji njenog supruga, ušli su u radnju i naišli na Fabricija, italijanskog menadžera. Upravo s njim se Vlatka ubrzo upustila u strastvenu aferu, prenose pomenuti mediji.

Angažovao sam pojedince da prate svaki njen pokret.

Tokom našeg boravka u Rimu, Vlatka je bila potpuno obuzeta privlačnošću kupovine, što je dovelo do glasina da me finansijski podržava. Uprkos negativnim tračevima oko nje, oženio sam Vlatku iz iskrene ljubavi prema njoj. Pošto sam četiri decenije živeo u Rimu, bio sam blisko upoznat sa svakim njenim potezom. U stvari, čak sam unajmio pojedince da je prate. Svjestan sam da će je ovo otkriće duboko pogoditi. Iako mi je to bolno priznati, otišla je predaleko neprestano me klevetajući u medijima, pogoršavajući ionako tešku situaciju.

Vlatka Pokos otkrila je zamršenosti svog braka sa Josipom u svojoj autobiografiji “Život u raju”, koja je objavljena 2010. godine. U svom pisanom izvještaju osvrnula se na transformaciju koju je prošla, prelazeći iz drage žene koja je primala crvene ruže i iskrene poruke, u člana posade koji se vraćao s mora, skučen u autu s prtljagom.

Na stranicama knjige otkriveno je da je između nje i njenog bivšeg supružnika izbio žestoki spor, koji je na kraju doveo do njihovog razdvajanja. Ova svađa se dogodila nakon večere kod Petra Graša, na kojoj su bili Ivana Banfić i njen tadašnji suprug. Vlatka je bila uznemirena Ivaninim stalnim šaputanjem Josipu na uho tokom cele večeri, što ju je navelo da narednog jutra dramatično izrazi svoju ljubomoru. Na njen emotivni izliv Josip je reagirao agresivno, zadavši joj više udaraca.

Nakon pomirenja, konačan razvod je odobren 2007. godine.

U knjizi je izrazila ideju da postoje različita očekivanja kada su u pitanju stariji i mlađi muškarci. Ljubav obuhvata sve o osobi, uključujući njene godine, izgled, vrline, pa čak i mane.

Preporučeno